dilluns, 14 de febrer del 2022

La pizza d'en Pepe Serra


A la recepta d'avui no trobareu per escrit la llista d'ingredients, perquè l'amfitrió els ha dibuixat de manera com ho sap fer, fantàsticament. I és la sort i orgull que tenim els tarragonins de comptar amb un il·lustrador internacional, que publica en mitjans més que reconeguts d'arreu. Ell és en Pepe, Pepe Serra.

Quan vaig arribar amb el meu púding, ell ja havia preparat la massa de la pizza. De fet, ja em va avisar el dia abans que li agradava fer-la d'un dia per l'altre, cosa que sempre procuro fer jo també. Em va sortir a rebre molt efusivament la Liah que després va seguir atentament el procés d'elaboració de la massa. I us haig de dir que estava emocionada per la trobada amb el Pepe. El vaig descobrir en una revista gastronòmica francesa que compro i el cor em va fer un bot en veure que les il·lustracions eren d'un tarragoní. De fet, a l'últim número que vaig comprar a París quasi totes eren seves, les il·lustracions. Però aquí no es queda la cosa, té un ventall de publicacions internacionals on surten els seus dibuixos, que alhora són inconfusibles. De formació principalment local: Enginyeria tècnica industrial a la URV- Universitat Rovira i Virgili i  Grau d'il·lustració a l'EADT-Escola d'Art i Disseny de Tarragona. I no es queda aquí: ho arrodoneix amb llicenciatura i màsters d'altres institucions. D'aprenentatge continu. El podeu trobar a The New York Times (on il·lustra la seció Wine School), The Wall Street Journal, Le Monde, El País, La Nación, Descobrir/Cuina/Sàpiens i moltes més publicacions. Ha rebut premis tant per fotografia com per il·lustracions. La seva participació en tallers i conferències (arreu del món) són infinites i això fa que també sigui un viatger empedreït. No us posaré més perquè essent il·lustrador més que parlar sobre ell s'ha de veure la seva divertida, imaginativa i acolorida obra que descobrireu a la seva web. I si em féssiu triar-ne una, no sabria quina. També us resultarà interessant llegir, com sempre, l'article de la Ruth Troyano que amplia aquest post a laconca51.cat, de Tarragona a Nova York, on Pepe mostra el seu vincle amb el món de vi.

La quëstió és que en Pepe sap il·lustrar igual de bé com de fer pizzes. I us ho asseguro: en sap! Boníssima la que va preparar amb els ingredients que aconseguireu en dibuix. Només cal afegir que va posar  salsa de tomàquet, orenga, mozzarel·la, ceba, xampinyons, pernil dolç i sobrassada, a dojo. La va enfornar a 250℃, ja feia estona que el forn brandava només la part de baix, durant uns quinze minuts, fins que la vam veure al punt. Mentre la pizza es coïa, va obrir la Maria Ganxa, del Celler Pascona de Falset, de la DO Montsant, i que porta una etiqueta dissenyada per en Pepe. Un vi de raïm de Carinyena que va arrodonir la pizza, que un cop va sortir del forn, li vam posar unes gotes d'oli picant per sobre. Mamma mia, com dirien els italians!

Entre pizza, conversa, vi i experiències compartides vaig gaudir d'una bona vesprada amb el Pepe i la Núria, que va transcórrer massa ràpid. Vàrem acabar traient la Liah a passejar.  I sabem que ens tornarem a trobar aviat...

Recomanació de la setmana, ens la fa en Pepe,
'Una exposició que vaig veure fa uns anys a Barcelona i ara tenim la sort que estigui a Tarragona: Pixar, Construint personatges. Una exposició que mostra el procés de creació dels personatges de les pel·lícules de Pixar Animation Studios, on es pot descobrir la intencionalitat dels dibuixos i les maquetes, observant els detalls dels entorns i dels personatges fins a aconseguir el gran objectiu: donar vida a les històries. Aquest estudi d'animació és conegut per les idees fantàstiques que impulsen les seves pel·lícules (un home gran que fa colar casa seva amb milers de globus, una família de superherois, joguines que cobren vida, etc.). La podeu anar a veure a Caixa Forum de Tarragona, del 13 de febrer al 24 de juliol de 2022.'

Moltes gràcies, Pepe. Venint de tu no podia ser una altra cosa. Jo ja m'he reservat entrada.

I ens diu que la música que pot escoltar mentre fa pizza... els Mamas Gun...
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada