Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 30 de juny del 2022

Magdalenes amb xocolata i els petits plaers quotidians



Sembla que quan necessito pau i tranquil·litat em dona per fer magdalenes. Aquests dies de vacances de xarxes i de trobades amb amics no he fet altra cosa que llegir i passejar, alimentar l'ànima i he tornat a fer magdalenes, tot recordant les perfumades que vaig preparar fa temps.

Com que el món sembla que s'hagi tornat boig, m'ho prenc amb calma tot preparant un te que l'acompanyarà i amb bona música. Senzilles i bones, ideals per a esmorzars o berenars. Som-hi, que ja he engegat el forn i no l'he de fer esperar, que ens la fan pagar a preu d'or.

En sortiran unes 20, 25 o 30 depenent dels motlles que utilitzem. Me n'han sortit 32.

Ingredients,
 - 4 ous
 - 200 g de farina tamisada
 - 200 g de mantega en pomada
 - 200 g de sucre de llustre
 - 8 g de llevat químic també passat pel tamís
 - 60 g de Xocolata Creo ratllada

Comencem barrejant els ous i el sucre en un bol, batent fins a doblar el volum. Incorporem la farina i el llevat a la barreja i continuem batent. Afegim la mantega i la xocolata i ho remenem delicadament. Repartim la pasta als motlles i enfornem, amb el forn preescalfat a 170℃, fins que estiguin daurades. Un consell: a l'estiu per deixar la mantega en pomada la trec del frigorífic al vespre i l'endemà la trobo perfectament tova i a punt d'usar-la per aquestes delicioses magdalenes. 

Recomanació de la setmana, unes petites joies en forma de llibres: la col·lecció que dirigeix la vila-secana Blanca Pujals, 'Petits plaers' de Viena Edicions. Llibres que es llegeixen d'una tirada, ideals per a quan no es tenen ganes d'agafar un totxo o per descansar del que es té entre mans i fer una petita aturada. En tinc uns quants (aviat en parlaré d'un altre) i el d'avui que us recomano, Una Vil·la a Florència, de William Somerset Maugham i traduït per Julià de Jòdar. Viatjar amb la ment i endinsar-nos en el paper de la vídua Mary Panton,
... - Oh, tinc una edat en què prefereixo les aliances temporals -va contestar la princesa-. No puc malgastar el meu temps, comprèn? Per això sento una flaca per en Rowley: les seves intencions són sempre deshonestes. ...

Ens preparem l'escenari amb bellesa al voltant i au, a sentir-nos lliures. I a preparar-nos i enfortir-nos, cos i ànima, perquè els dirigents en porten una de cap molt grossa, temps difícils.

Per cert, vull enviar una abraçada a Carmen P. de Tarragona i a qui no conec personalment, que ahir em va fer arribar un missatge inesperat i molt bonic sobre el blog. D'aquells que m'animen de continuar publicant. Moltes gràcies, Carmen.

Anema e core, Ornella Vanoni, Toquinho & Vinícius de Moraes



2 comentaris:

  1. com m'agrada la frase q has seleccionat
    "... - Oh, tinc una edat en què prefereixo les aliances temporals -va contestar la princesa-. No puc malgastar el meu temps, comprèn? "
    en tots els sentits. gràcies per tornar amb tanta bellesa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la que hi ha a la contracoberta. Malgastar el temps...

      Elimina