Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 25 de juliol del 2022

'Cuina la teva veu', taller d'una tarda d'estiu



Que la vida és un aprenentatge continu, ja ho sabem. I que cal aprofitar qualsevol ocasió per a afegir experiències que ens serveixin per sumar, també. Per això, quan vaig veure que la Jordina Arnau i la Mariona Quadrada farien un taller conjuntament, no vaig dubtar a anar-hi.

De fet, tant la Mariona que ja ha sortit altres vegades al blog, com la Jordina a qui vaig conèixer fa molts anys quan em va trucar per a fer-me un reportatge per la TV, País Km0, són ben conegudes per totes: la primera, una excel·lent cuinera i comunicadora, i la segona per les seves facetes com a periodista i a la que vèiem fins ara a Planta Baixa de TV3.
No faré cap revelació anticipada d'allò que s'hi va tractar (la Jordina en farà més), però sí de com ens vàrem reunir dones per escoltar i posar en pràctica una manera de fer, de reunir-nos i de passar una tarda d'estiu, com en aquesta ocasió en un lloc amb encant, sota la magnòlia. Li vaig demanar a la Jordina que fes un extracte del taller:

'Cuina la teva veu és un taller formatiu experiencial creat per treballar la comunicació personal de les dones emprenedores. Un taller que et convida a fer un viatge introspectiu a través de la cuina de la Mariona Quadrada per reconnectar i treballar la teva veu i trobar la recepta que et faci sentir autèntica i còmoda per assolir allò que et proposis. Un bon tàndem de les dues, amb qui més enllà de ser amigues compartim visió i valor del dia a dia i que a més treballem a través dels paral·lelismes existents entre la comunicació i la cuina i que ho he creat a través de la meva marca personal.'

Només diré que em vaig emocionar recordant, en un dels exercicis, el meu primer record a la cuina: veia la meva mare fregint els plàtans que acostumava a preparar per a postres. Fins i tot, vaig poder veure les bombolles de la mantega a la paella i em va arribar la flaire, després de moltíssims anys.

La Mariona va preparar tres plats que ens van convidar a fer un viatge pel món i per la cuina en el temps. I quan li vaig  demanar un per a poder compartir la recepta, em va dir que la 'caponata siciliana' servida amb arròs. Tots van resultar molt bons i fàcils, per a plaer de totes. Així que teniu la recepta que surt en una de les fotografies. 

Arròs amb caponata siciliana, ingredients que necessitarem:
 - 2 albergínies
 - 2 alls
 - 1 ceba
 - 4 tomaques
 - 2 cullerades de tàperes
 - orenga i julivert
 - 2 cullerades de panses
 - 2 cullerades d'olives
 - 50 ml de vinagre balsàmic
 - oli d'oliva verge extra, sal, sucre
 - 250 g d'arròs integral

Es bull l'arròs amb aigua i sal. S'escorre i es remulla. Es talen les verdures i en una cassola amb oli s'hi posen la ceba i els alls. Al cap de 5 minuts, s'hi afegeixen les albergínies. Un cop mig toves, s'hi posa la tomaca. Quan s'ha reduït, s'hi tira el vinagre i es redueix. S'hi posen les panses, les olives, les tàperes i les herbes. Se serveix l'arròs amb la caponata.

Recomanació de la setmana, aprofitem qualsevol taller i curs que ens empoderi, que ens faci créixer. En aquest camí que fem juntes, qualsevol cosa que ens faci sentir lliures i fortes, com el d'aquesta ocasió. La nostra veu i la manera de fer té molta força i l'hem de fer notar. 

Mentre escrivia aquesta entrada em va arribar la trista notícia que ens havia deixat la Núria, la que estimava Catalunya i la nostra llengua, la que mai va cantar en una altra i que fou un referent del feminisme, de la nostra cultura i de tota una època de la nostra música. Per això era 'la nostra Núria', la veu que no s'apagarà, perquè quedaran els boleros que cantaves i que tant m'agraden, el jazz que vares traduir i cantar tan ben acompanyada pel Tete, sí el Tete Montolíu, i les cançons que ens acompanyaven a les festes majors. Em vaig emocionar en veure l'entranyable comiat que et van dedicar 'Les Teresines' en el seu sempre sensible compte de Teresinologia. I jo també seré al balcó per a dir-te adeu, fins sempre, Núria.

Lluny, Núria Feliu & Los Guacamayos
        ... Vaig amb l'ànima ferida.
                  Saps que et crida i que t'espera.
                        Vaig buscant la teva vida,
                              lluny, on sempre és primavera.
                                   Lluny, on van les esperances.
                                         Lluny, on van tots els amors...


2 comentaris: