Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 20 de juny del 2023

Colors, olors, persones i paisatges del Marroc



Quan vaig veure que la revista Cuina organitzava un viatge gastronòmic conjuntament amb Tarannà Viatges, al Marroc, vaig apuntar-m'hi sense pensar-m'ho dues vegades. Tot i que ja coneixia el país, tornar a veure els colors i paisatges del país m'atreia novament. Colors, olors, mercats, espècies, menjar de carrer...  

Fa uns quants anys que vaig recórrer part del país en tren i recordava molts dels llocs visitats, però aquest cop era amb motius gastronòmics. Aquí només faig un resum fotogràfic, però durant l'estiu compartiré alguna de les receptes que podré preparar amb productes del meu hort i que són molt emprats en la cuina magribina: pebrots, albergínies, cebes, tomàquets... i d'altres també.

Ens acompanyava al viatge la Judith Càlix, la directora de la revista i que va fer un molt bon resum que podeu trobar aquí. Del meu fotogràfic he de dir que estan barrejades i no segueixen cap ordre cronològic, sinó que han esta triades per colors. En vindran més.

I des d'aquí agrair a la Judith i a la Mar de Tarannà la seva atenció per atendre'ns en tot moment. I al grup, una forta abraçada a tots. Feia molts anys que no viatjava en grup i m'ho vaig passar molt bé.

A l'últim dia, quan anàvem cap a Casablanca, no em podia treure del cap el film que duu el seu nom i dins el meu cap només m'acompanyava en Dooley Wilson cantant...

As Time Goes By, Dooley Wilson


4 comentaris:

  1. Nani, ets una artista . Esperarem les receptes que vulguis compartir amb nosaltres. Una sbraçada. M Josep

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, Maria Josep. Guardo un bon record del viatge i dels companys, entre ells tu.
      Una abraçada i gràcies per passar per aquí.
      Nani

      Elimina
  2. Brutal. Me he sentit transportada al meu estimat Marroc.......

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agrada el Marroc: els colors i les olors queden al record.
      Una abraçada, Manu.
      ❤️

      Elimina