dilluns, 31 de juliol del 2023

Margarita, un còctel mexicà



Estiu i calor. Moment de compartir moments a la fresca i perquè no, un còctel. Amb el pensament ens traslladarem a Mèxic i serà una manera de viatjar amb el pensament i el paladar. Un 'margarita' amb un tequila casolà que em van portar fa uns anys.

Avui fem un tomb per Mèxic i ens preparem un margarita. De pas, ens alegrem la vista amb uns gira-sols que aprofitem per recordar que venen d'aquell país tan bonic. Fa uns dies em van regalar un pom preciós (només en queden dues flors) que ha arribat a la fi dels seus dies, però que ha posat color a casa mentrestant. 

El margarita es prepara amb suc de llima o llimona, tequila i Triple sec que és un licor que es fa amb pells de taronja. Com que no en tinc el substitueixo per Cointreau com ho fan en molts llocs. Va, som-hi i preparem-nos un regal gustatiu.

Quantitats per un còctel,
 - 50 ml de tequila blanc - 50%
 - 25 ml de Cointreau - 25%
 - 25 ml de suc de llima o llimona - 25%
 - 1 cullerada (postres) de xarop d'atzavara o mel
 - sal per la corona de la copa
 - glaçons de gel

Com preparar-lo,
Primera refredem la copa amb uns quants glaçons de gel.
Posem dins la coctelera -si no en teniu, serveixen un got metàl·lic i un de vidre- el tequila, el Cointreau, el suc de llima i el xarop d'atzavara. I un parell de glaçons. Ho sacsem durant uns quinze segons i servim a la copa ben freda i un tros de llima.
Per fer la corona de sal: la mullem una mica i la passem per un plat amb sal. Aconsello que només ho fem per la meitat perquè no a tothom agrada el gust de la sal.
Servim en una copa margarita que és la pròpia i que vagi de gust.

Una de les lectures d'aquest estiu és el llibre 'Tinc un coll que fa pena' de la feminista i intel·ligent Nora Ephron. Editat per l'altra editorial amb una acurada traducció de la Carlota Gurt. Vaig per la meitat i és molt divertit, sobretot perquè les que tenim una certa edat ens hi podem veure reflectides en algunes de les seves experiències. Un humor intel·ligent i entremaliat que ajuda a passar els moments més calorosos tot prenent un còctel. Estimeu-vos i cuideu-vos.

Una cançó brasilera que m'agrada moltíssim i que serà ideal per acompanyar aquest còctel: Tanta Saudade. El teniu en versió de l'Ana Carolina e Seu Jorge, la molt bona de Diogo Nogueira i sensacional la del seu autor, Chico Buarque. Les trobareu totes seguides a la meva llista de Spotify, La Cuina Violeta. Podeu triar quina us agrada més. I comparteixo la de la terrassenca, Carola Ortiz. Bona també. Només un apunt de pronunciació quan diu 'desejo' (desig) amb la e oberta que no és correcte. La resta tot bé. Un accent brasiler més que bo.


Tanta Saudade, Carola Ortiz, Juan Pablo Balcazar, Minimal Hits


1 comentari:

  1. Ara sortiem de casa per pendre un margarita...! I el llibre de la Noa Ephron m'ha encantat, el vaig llegir d'una vegada... gràcies pels consells

    ResponElimina