Etiquetes

dissabte, 28 d’octubre del 2023

Puré de moniato, formatge i ceps, la tardor a taula



A la primavera vaig plantar tres moniateres per primer cop. Acostumo a anar a comprar el planter al mercat de carrer de Valls i quan em poso a la cua escolto, dissimuladament, com els altres clients -que jo veig amb experiència- parlen de què compraran i s'expliquen com ho faran i com els ha anat en collites anteriors. Quan vaig sentir que el pagès de davant meu comprava moniatos en gran quantitat, també en vaig voler, però només em vaig atrevir a agafar-ne tres.

Vaig preguntar quan els podria treure i em van dir que quan les fulles tinguessin color de tardor, abans de Tots Sants. I així ho he fet. N'han sortit uns quants, petits, però boniquets. L'any vinent en tornaré a comprar. Uns quants més.
Temps de tardor, temps de moniatos. 

Ingredients per a quatre racions,
 - 200 g de moniato pelat i tallats a daus
 - 150 g de formatge ratllat, preferentment parmesà
 - 150 ml de llet
 - 50 ml de nata líquida
 - sal i pebre
 - 8 ceps mitjans
 - oli d'oliva verge extra

En una paella amb oli d'oliva, passem els ceps i els salpebrem.
En trossegem quatre i els altres quatre els deixem sencers. Reservem.
Bullim el moniato en aigua fins que veiem que està tendre i escorrem.
En un cassó els barregem amb el formatge, la llet, la nata i els ceps trossejats. Ho coem a foc mitjà durant un parell de minuts, tot aixafant-ho bé, fins que sigui una crema fina. Posem a punt de sal i pebre.
Si cal i ho volem més fi, afegirem una mica més de llet. Si ho volem amb més textura, menys llet.
Ho podem servir com a entrant o si és més espès, per acompanyar una carn.
Guarnim amb un cep sencer.

Susanna, Adriano Celentano 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada