dimecres, 20 de març del 2024

Amanida de primavera amb col llombarda



El títol de la recepta hauria de ser amanida de primavera amb col llombarda, espàrrecs, pèsols, patates, xampinyons, flors de calèndules, fulles de mostassa i tot amanit amb salsa de mostassa, però no hi cabia. No cal mirar el calendari per saber que la primavera ha arribat i m'ha animat l'esperit. Amb els seus colors i olors després d'un hivern benigne. 

Aquí teniu una recepta senzilla de les que fan venir ganes d'entrar a la cuina i preparar quelcom per a compartir amb els de casa. Sana i fàcil i que hi podeu afegir els ingredients que més us vinguin de gust posant imaginació i guarnint-la sense límits.

Tal com l'he preparat:
Col llombarda tallada ben fina amb una mandolina. Posada en un bol i amanida amb un parell de cullerades soperes d'un vinagre ben bo. Tapem el bol amb film transparent i el posem al frigorífic un parell d'hores. Mentrestrant, cal bullir les patates tendres en aigua. Passar els xampinyons, els pèsols i els espàrrecs per una paella amb oli d'oliva verge extra. Rentar les fulles de mostassa i les flors (que he deixat senceres per la fotografia, però que cal desfer-les en pètals) i eixugar-les amb paper de cuina. Muntar l'amanida en una plàtera i amanir amb la salsa de mostassa. 
Salsa de mostassa: un parell de cullerades soperes de mostassa en gra, un parell de cullerades de la mostassa groga clàssica, el suc de mitja llimona, dues cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra, una de vinagre i sal i pebre. Tot al gust de cadascú. I llestos.

A les fotografies les flors que tinc al jardí i a l'hort:
espàrrecs que han sortit enmig de les suculentes, flors i fulles de mostassa, xicoies o dent de lleó, calèndules, la flor de la pesolera, les precioses anemones i els ciclàmens. Un hort i un jardí que alimenten l'ànima en aquests convulsos temps que ens ha tocat viure. 
Que tinguem una bona primavera.

Spring, Andrea Vanzo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada