Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 31 de març del 2024

Panets de llavors i curri



I amb la primavera torna la vida a l'hort que s'omple de flors. Han arribat les roselles, la mostassa florida ja ha començat a desenvolupar els fruits corbats acabats en punxa i que seran les llavors emprades més endavant, els brots dels pàmpols que donen nova vida als ceps, una magraneta que treu el cap entre tantes fulles, les tomaqueres que hem sembrat ja són als peus de l'arquitectura efímera de canyes que les aguantaran, la perera que s'ha vestit amb les millors flors (ja veurem si arriben a bon port) i les margarides, tan elegants com sempre, atrauran els insectes. L'hort ha recobrat l'alegria després d'un hivern no massa fred i sense massa aigua.

Pensant en les roselles i les seves llavors farem uns panets rodons, i si voleu, en barretes, per acompanyar qualsevol àpat. Són l'excusa per mostrar com recobrem les ganes de tornar a fer quelcom. Porten llavors i espècies que donaran un toc especial.

Ingredients per a 16 o 20 panets, segons la mida que pastem,
 - 250 g farina 
 - 2 iogurts naturals
 - 1/2 sobre de llevat químic
 - 1 culleradeta de sal
 - 1 cullerada sopera de panela 
 - 1 culleradeta de llavors de sèsam
 - 1 culleradeta de llavors de roselles
 - 1 culleradeta de llavors de mostassa blanca
 - 1 culleradeta de llavors de mostassa negra
 - 1 cullerada sopera rasa de curri
 - llet per pintar els panets

Manera de fer,
En un bol barregem tots els ingredients amb una forquilla, fem una bola i deixem reposar uns 15 minuts. 
Amb les mans untades amb una mica d'oli farem unes boletes que col·locarem en una safata de forn.
Engeguem el forn a 180℃ i quan sigui calent, enfornem la safata havent pintat abans els panets amb una mica de llet. Deixem coure entre 30/40 minuts, segons el forn, o fins que els veiem daurats.
Oberts per la meitat i untats amb mantega i melmelada ens despertaran els sentits de bon matí.

En el moment que escric el post està plovent amb ganes. Benvinguda enyorada i necessària pluja!
I un bon diumenge de Pasqua per a tothom.

And I Love Him, Esther Phillips


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada