dimarts, 27 de febrer del 2024

Paté de sardines en llauna amb cumquats



Tenir llaunes de conserves al rebost sempre em treu de qualsevol imprevist. I què dir de les de sardines que a mi m'agraden molt. Un entrepà amb elles per a mi és un luxe. Recordeu les croquetes que vaig fer tretes d'un llibret de propaganda que guardava la mare del Brasil? Són d'una exquisidesa...

I aquest paté queda d'allò més. Es pot fer amb sardines fresques fregides o fetes a la brasa, però les he emprat amb unes de llauna. I també es fa amb llimona en lloc de cumquats tal com he usat, però resulta que tinc uns veïns que em van regalar un cistell ple del seu arbre que és més que generós: proveeix a tot el veïnat. He fet melmelada de tres tipus que compartiré aviat. Però avui només un aperitiu.

Ingredients,
 - 1 llauna de sardines en oli d'oliva
 - 15 g de mantega en pomada
 - sal i pebre
 - 2 cumquats, la pell a trossets o ratllada amb el microplane
 - uns brins de farigola
 - l'oli de la llauna

En un bol hi posem les sardines un cop n'hàgim tret l'espina central. Les xafem amb una forquilla, afegim la resta d'ingredients i ho barregem. Ho posem al frigorífic a refrigerar. Servim amb torradetes de pa.
A l'hora de l'aperitiu ho vaig servir amb el licor dels mateixos fruits que em va regalar la Candela de Valls. Encara no he tastat els que va preparar en almívar. Ja trobaré la manera de servir-los.

        ... Travesso l'arc de santmartí,
               i sento que és un pont d'olor...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada