Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 27 de febrer del 2024

Paté de sardines en llauna amb cumquats



Tenir llaunes de conserves al rebost sempre em treu de qualsevol imprevist. I què dir de les de sardines que a mi m'agraden molt. Un entrepà amb elles per a mi és un luxe. Recordeu les croquetes que vaig fer tretes d'un llibret de propaganda que guardava la mare del Brasil? Són d'una exquisidesa...

I aquest paté queda d'allò més. Es pot fer amb sardines fresques fregides o fetes a la brasa, però les he emprat amb unes de llauna. I també es fa amb llimona en lloc de cumquats tal com he usat, però resulta que tinc uns veïns que em van regalar un cistell ple del seu arbre que és més que generós: proveeix a tot el veïnat. He fet melmelada de tres tipus que compartiré aviat. Però avui només un aperitiu.

Ingredients,
 - 1 llauna de sardines en oli d'oliva
 - 15 g de mantega en pomada
 - sal i pebre
 - 2 cumquats, la pell a trossets o ratllada amb el microplane
 - uns brins de farigola
 - l'oli de la llauna

En un bol hi posem les sardines un cop n'hàgim tret l'espina central. Les xafem amb una forquilla, afegim la resta d'ingredients i ho barregem. Ho posem al frigorífic a refrigerar. Servim amb torradetes de pa.
A l'hora de l'aperitiu ho vaig servir amb el licor dels mateixos fruits que em va regalar la Candela de Valls. Encara no he tastat els que va preparar en almívar. Ja trobaré la manera de servir-los.

        ... Travesso l'arc de santmartí,
               i sento que és un pont d'olor...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada