Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 9 de febrer del 2024

Risotto de calçots amb llangostins



Què fer amb els calçots que sobren d'una calçotada? Els podem posar en una amanida, fer una crema o moltes més coses que podeu trobar a l'etiqueta CALÇOTS. Alguna de les receptes són força interessants. Mireu-les. Però avui porto un risotto que farà les delícies dels que comparteixin.

Gens difícil i una bona manera d'aprofitar els sobrants. Va, primer a fer una calçotada i després el risotto. Us agradarà.

Ingredients per a quatre racions,
 - 4 llagostins
 - 300 g d'arròs carnaroli o arborio
 - 6 calçots cuits i pelats
 - oli d'oliva verge extra
 - 100 ml de vi blanc sec
 - 800 ml de caldo vegetal o de pollastre
 - 80 g de formatge parmesà ratllat
 - sal i pebre

D'entrada pelem els llagostins i en separem el cap. Els passem per la cassola on farem el risotto amb oli d'oliva. Els reservem en calent.
Tallem els calçots a trossos d'un centímetre i els posem a la cassola amb el mateix oli dels llagostins. Els deixem coure un parell de minuts a foc suau i afegim l'arròs. Deixem que es torni transparent, hi aboquem el vi i que es cogui uns tres minuts. Salpebrem. Ara ja podem anar tirant el caldo (que estigui calent) a tandes, a mesura que es vagi coent i fins que estigui a punt, entre quinze i vint minuts aproximadament, segons l'arròs triat. Un cop llest hi posem el formatge ratllat, traiem del foc i que reposi un parell de minuts. Servim amb un llagostí al plat. 

Where Are We Now?, David Bowie


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada