Etiquetes

dimarts, 18 de juny del 2024

Dònuts de pastanaga i avellanes



Temps de pastanagues. N'hem tret a l'hort unes quantes i ara toca preparar-les com sigui: crues a les amanides, bullides a la verdura, fent escabetxos, fent pastissos... i com avui uns dònuts. Potser no hauria de fer servir aquesta paraula perquè està registrada, però així ens entenem. A més, els dònuts es fan fregits i aquests van al forn. Han quedat boníssims i els de casa us ho agrairan. 

La textura no és la d'un dònut o berlina, però sí un pastisset més que flonjo. Són mengívols i lleugers. No són embafosos i resulta una bona manera de menjar hortalisses i fruits secs. Així que cap a la cuina que hi falta gent.

Ingredients, en sortiran uns 16 de petits.
 - 300 g de pastanagues crues, pelades i triturades finament
 - 40 g d'avellanes torrades i molt triturades
 - 3 ous
 - 100 g de sucre panela
 - 325 g d'oli de gira-sol
 - 175 g de farina d'espelta tamisada
 - 7 g de llevat químic
 - 1 culleradeta d'essència de vainilla
 - un polsim de sal
 - sucre de llustre per empolvorar

Manera de fer,
Engeguem el forn a 140℃.
Separem els rovells i les clares.
Batem la panela i els rovells fins que estiguin espumosos.
Anem integrant a la barreja l'oli de mica en mica.
Afegim les pastanagues, les avellanes i la vainilla.
Remenem i posem la farina i el llevat.
Batem les clares a punt de neu amb el polsim de sal i les afegim a la barreja anterior, delicadament.
Omplim els motlles de dònuts amb la pasta i enfornem entre 25 i 30 minuts, dependrà del forn, fins que els veiem daurats.
Quan els traiem del forn els empolvorem amb sucre de llustre.
Els he servit de postres juntament amb unes cireres i una cullerada de gelat de xocolata amb encenalls de xocolata.
Les cireres les he passat abans per una paella amb dues cullerades d'aigua, dues de Cointreau, una de sucre vainillat i una de mel.
Luxe de luxes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada