Temps de gelats, tot i que a casa en consumim tot l'any. Si teniu ganes de fer-ne un de bo i que us portarà al tròpic, aquest de coco us satisfarà i molt. Ara ja els faig tots amb sucre invertit i la cosa millora molt.
Per la xarxa trobareu moltes maneres de preparar el sucre invertit. Jo el preparo amb la Thermomix. Es tracta d'una reacció química i anticristal·litzant. És ideal per fer magdalenes, bescuits, pastissos i sobretot gelats, ja que els deixa molt cremosos. Per la rebosteria va bé posar-ne entre un 10 i un 20% de la quantitat total de sucre. Per exemple: si la recepta porta 100 g de sucre, posarem 80 g de sucre i 20 g de sucre invertit. Per fer els gelats va bé substituir part del sucre entre un 30 i un 50%. Com més en posem més cremós serà. Jo n'he posat un 50%. La recepta portava 140 g de sucre en total.
Ingredients per a un litre de gelat,
- 200 ml de llet de coco
- 300 ml de llet sencera
- 200 ml de nata líquida 18% MG
- 70 g de sucre blanc
- 70 g de sucre invertit
- 70 g de coco ratllat
- 5 rovells d'ou
- 20 ml de licor de crema d'arròs
- 1 motlle metàl·lic
- termòmetre de cuina
Elaboració,
Posem la llet de coco, la sencera i la nata en una cassola, afegim el sucre invertit, el coco ratllat i ho fem bullir. Apaguem el foc.
En un bol batem els rovells amb el sucre blanc emblanquint la barreja i ho aboquem a la cassola on tenim les llets sense deixar de remenar i ho tornem a posar al foc. Fem coure fins a aconseguir 82℃, sense parar de remenar.
Traiem la cassola del foc i aboquem la barreja en un bol fred per aturar la cocció. Hi afegim el licor d'arròs i remenem. Un cop freda la barreja (la posem al frigorífic).
Ara ja la podem treballar a la geladora durant uns 15/20/25/30 minuts, el temps que calgui per tenir una textura suau de gelat. Ho posem al congelador com a mínim unes quatre hores abans de servir-lo.
Jo el trec del congelador quinze minuts abans de compartir, que perdi la gelor.
Una delícia.
Una cançó de Paolo Conte per als que hàgiu fet ratafia aquests dies. Per cert, si teniu Spotify poseu-vos el concert que va fer alla Scala. El tinc posat i l'escolto en bucle. Una meravella.
Ratafià -live-, Paolo Conte
Gust d'olor d'estiu...
ResponEliminaEstiu tropical!!!❤️
Elimina