Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 8 d’abril del 2025

Arròs amb llet i aromes cítrics del meu hort



El títol també podria ser 'Una delícia suau, cremosa i amb aire tropical' perfecta per aprofitar la fruita de temporada, perquè enguany els tarongers de l'hort han sigut extraordinaris. Taronges a cabassos i, com a regal extra, una bona collita de cumquats que m'ha donat el veí. Amb el que em queda d'arròs Essència del Delta de les Dones arrosseres del Delta de l'Ebre, i algunes fruites deshidratades que ronden per la cuina, he decidit preparar unes postres senzilles, però especials, per al dinar de diumenge.

Ingredients per a dues racions, 
 - 50 g d'arròs Essència del Delta
 - aigua
 - 350 ml de llet
 - 25 g de sucre
 - 15 g de mantega
 - 1 branqueta de canyella
 - 1 estrella d'anís
 - pell de taronja seca
 - 4 cumquats
 - 15 g de coco deshidratat
 - 15 g de papaia deshidratada

Pas a pas,
Infusionem la llet: Bullim la llet i, en apagar el foc, hi afegim la canyella, l'anís i unes tires de pell de taronja seca. Tapem i deixem infusionar uns 30 minuts.
Mentrestant, rentem l'arròs unes tres vegades fins que el veiem transparent. El bullim durant 10 minuts, escorrem i reservem.
Fem una cocció lenta afegint l'arròs a la llet infusionada i deixem coure a foc mitjà, remenant suaument, fins que l'arròs estigui cuit, però encara quedi cremós.
Per a les aromes finals incorporarem el sucre, la mantega, el coco, la papaia i la pell -només la pell- de dos cumquats tallada ben fina. Remenem i deixem reposar uns minuts.
Servirem repartint en bols i decorant amb un cumquat sencer o talladet.
Resulta cremós, aromàtic i amb una nota fresca i afruitada que sorprèn. Unes postres amb ànima tropical.

Com assecar pell de taronja, 
Ideal per tenir sempre a mà i donar aroma a postres, infusions, escabetxos o pastissos.
1 - Renta i asseca bé les taronges.
2 - Pela-les finament (sense la part blanca) o fes tires fines amb un pelador.
3 - Bull 3 minuts, escorre i posa sobre paper de cuina.
4 - Estén en una safata de forn i enforna a 100℃ durant 30 minuts, remenant de tant en tant.
5 - Deixa refredar i guarda en pots hermètics.


Vida, Lluis Llach & Estrella Morente


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada