Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 2 d’abril del 2025

Les galetes de violeta i ametlla de la Ginesta

     

El seu desig seria esdevenir autosuficient en plena natura, al costat de la seva parella i amb la Ginesta. I no és d'estranyar. Viu al Priorat i se sent afortunada de l'entorn que l'envolta. Diumenge em va dir que, possiblement, seria l'última setmana que encendria la cuina econòmica, perquè el temps començava a canviar. No vaig dubtar ni un moment a visitar-la per fer, per fi, les galetes que havíem acordat durant un dinar a la tardor. 
Ella és la Judit, la Judit del projecte Somaia, del post de l'agost del 2021.

I dit i fet, dilluns vaig posar rumb al Priorat, lloc que mai em canso de visitar, i més ara que el paisatge s'ha tenyit de verd després de molt de temps sense pluja. Els rierols tornen a portar aigua, i les flors anuncien que som a la primavera. Vam sortir a buscar flors: orquídies silvestres i roselles ens sortien al pas, com si ens saludessin. En canvi, no quedaven violetes; la Judit les havia collit el dia abans.
 - Va, aneu cap a la cuina i feu-les, són boníssimes.

Mantega de violetes
Ingredients,
 - 100 g de mantega pomada
 - 2 grapats de violetes silvestres

Preparació:
1 - Separem els pètals de la violeta de la resta de la flor.
2 - Aixafem la mantega i hi integrem els pètals.
3 - Formem un cilindre amb la mantega, fent que ens quedi compacte mentre el rodem sobre ell mateix un cop embolicat amb paper film. Si ho preferim, també el podem posar dins d'un pot de vidre.
4 - Es pot guardar a la nevera o congelar-lo.

Galetes de violeta i ametlla
Ingredients,
 - 100 de mantega de violetes (a temperatura ambient)
 - 20-30 g de sucre de llustre
 - 1 cullerada de mel
 - 35 g d'ametlles crues pelades
 -150 g de farina d'espelta
 - 1 culleradeta de llevat en pols

Preparació:
1 - Aixafem la mantega i hi integrem el sucre i la mel.
2 - Barregem la farina, el llevat i les ametlles prèviament trossejades amb un ganivet.
3 - Integrem les dues masses fins a obtenir una mescla sigui homogènia. Formem un cilindre i l'emboliquem amb paper film.
4 - Deixem refredar a la nevera o al congelador fins que sigui dur.
5 - Tallem a rodanxes i les disposem sobre un paper de forn.
6 - Enfornem a 180℃  fins que estiguin daurades. Un cop llestes, les deixem refredar.

Que si eren bones? No cal dir-ho. Vàrem berenar amb una infusió d'hibisc que ho va arrodonir perfectament.
La tarda va ser un autèntic plaer. Passejar per la natura no té preu, i la Ginesta, acostumada a veure els rierols, les flors i les petites ofrenes del paisatge, ho va gaudir tant com nosaltres.
Gràcies, Judit. Gràcies, Ginesta.


Hot Love, T. Rex

6 comentaris:

  1. què bonic, Nani. i quina meravella veure aigua al riu, a Poboleda. gràcies per compartir cuina i bellesa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recordes els dies que hem compartit amb la Judit?
      Sempre interessants i que alimenten l'ànima. ❤️

      Elimina
  2. Guapes totes tres!!! Amb ganes de probar aquestes galetes!! 🌸❤️

    ResponElimina
  3. Quines fotos i blog més bonic 🌺

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies. Les persones que hi participen fan que s'ompli l'espai de bellesa. ❤️

      Elimina
  4. Neus, haurem de buscar un dia i compartir quelcom!

    ResponElimina