El seu desig seria esdevenir autosuficient en plena natura, al costat de la seva parella i amb la Ginesta. I no és d'estranyar. Viu al Priorat i se sent afortunada de l'entorn que l'envolta. Diumenge em va dir que, possiblement, seria l'última setmana que encendria la cuina econòmica, perquè el temps començava a canviar. No vaig dubtar ni un moment a visitar-la per fer, per fi, les galetes que havíem acordat durant un dinar a la tardor.
Ella és la Judit, la Judit del projecte Somaia, del post de l'agost del 2021.
I dit i fet, dilluns vaig posar rumb al Priorat, lloc que mai em canso de visitar, i més ara que el paisatge s'ha tenyit de verd després de molt de temps sense pluja. Els rierols tornen a portar aigua, i les flors anuncien que som a la primavera. Vam sortir a buscar flors: orquídies silvestres i roselles ens sortien al pas, com si ens saludessin. En canvi, no quedaven violetes; la Judit les havia collit el dia abans.
- Va, aneu cap a la cuina i feu-les, són boníssimes.
Mantega de violetes
Ingredients,
- 100 g de mantega pomada
- 2 grapats de violetes silvestres
Preparació:
1 - Separem els pètals de la violeta de la resta de la flor.
2 - Aixafem la mantega i hi integrem els pètals.
3 - Formem un cilindre amb la mantega, fent que ens quedi compacte mentre el rodem sobre ell mateix un cop embolicat amb paper film. Si ho preferim, també el podem posar dins d'un pot de vidre.
4 - Es pot guardar a la nevera o congelar-lo.
Galetes de violeta i ametlla
Ingredients,
- 100 de mantega de violetes (a temperatura ambient)
- 20-30 g de sucre de llustre
- 1 cullerada de mel
- 35 g d'ametlles crues pelades
-150 g de farina d'espelta
- 1 culleradeta de llevat en pols
Preparació:
1 - Aixafem la mantega i hi integrem el sucre i la mel.
2 - Barregem la farina, el llevat i les ametlles prèviament trossejades amb un ganivet.
3 - Integrem les dues masses fins a obtenir una mescla sigui homogènia. Formem un cilindre i l'emboliquem amb paper film.
4 - Deixem refredar a la nevera o al congelador fins que sigui dur.
5 - Tallem a rodanxes i les disposem sobre un paper de forn.
6 - Enfornem a 180℃ fins que estiguin daurades. Un cop llestes, les deixem refredar.
Que si eren bones? No cal dir-ho. Vàrem berenar amb una infusió d'hibisc que ho va arrodonir perfectament.
La tarda va ser un autèntic plaer. Passejar per la natura no té preu, i la Ginesta, acostumada a veure els rierols, les flors i les petites ofrenes del paisatge, ho va gaudir tant com nosaltres.
Gràcies, Judit. Gràcies, Ginesta.
Hot Love, T. Rex
què bonic, Nani. i quina meravella veure aigua al riu, a Poboleda. gràcies per compartir cuina i bellesa
ResponEliminaRecordes els dies que hem compartit amb la Judit?
EliminaSempre interessants i que alimenten l'ànima. ❤️
Guapes totes tres!!! Amb ganes de probar aquestes galetes!! 🌸❤️
ResponEliminaQuines fotos i blog més bonic 🌺
ResponEliminaMoltes gràcies. Les persones que hi participen fan que s'ompli l'espai de bellesa. ❤️
EliminaNeus, haurem de buscar un dia i compartir quelcom!
ResponElimina