Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 20 d’octubre del 2025

Fondue de formatge al forn



A casa som molt fans de les fondues de formatge i ens agrada fer-les sobretot a la tardor/hivern quan canvia el temps. Tanquem casa i resulta més acollidor. Sempre les acompanyo amb vi blanc. Fa uns dies, però, en un programa de cuina canadenc vaig veure que la preparaven en una safata al forn, posant-hi a dins els ingredients que s'acostumen a posar per sucar al formatge fos de la fondue. Em va semblar una bona idea per compartir-la. I aquí la teniu.

He de dir que l'hem gaudit molt i no serà l'última vegada que la prepari així. Si us agrada més fer-la vosaltres amb formatges al gust i vi blanc també podeu. Jo normalment acostumo a tenir un paquet dels que venen preparats (en podem trobar de tota mena, gustos i preus). Referent als ingredients per acompanyar hi podeu posar imaginació i triar els que us vinguin de gust.

Ingredients per a dues racions,
 - 1 paquet de fondue de formatge de 400 g
 - 1 bossa de patates per microones o les que vulgueu bullides
 o
 - 1 bossa de moniatos per microones o els que vulgueu bullits
 - 1 ceba tallada a rodanxes fines
 - oli d'oliva verge extra
 - una copeta de vi blanc
 - uns bolets tallats a trossos
 - una llesca gran de pa tallada a dauets
 - granets de magrana o trossets de la fruita que més us agradi
 - sal i pebre

En una paella amb un parell de cullerades d'oli d'oliva hi confitem la ceba i quan estigui daurada hi aboquem el vi blanc deixant que se'l begui tot. La posem a la safata que usarem per a la fondue.
A la mateixa paella hi tornem a posar un parell de cullerades d'oli i deixem que es confitin els bolets i un cop cuits els posem per sobre de la ceba.
Posem la bossa de patates o de moniatos, la que hàgim triat, al microones i les coem segons instruccions del productor. Un cop cuites les tallem per la meitat i les posem per sobre de les capes anteriors.
Posem per sobre els daus de pa i els grans de magrana.
En una paella al foc hi posem el contingut del paquet de fondue i deixem que es desfaci fins que estigui cremós. Posem per sobre de les capes anteriors de la safata.
Ho gratinem al forn fins que es dauri.
Servim amb una amanida i una copa de vi blanc de la terra. Gaudiu.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada