A casa som molt fans de les fondues de formatge i ens agrada fer-les sobretot a la tardor/hivern quan canvia el temps. Tanquem casa i resulta més acollidor. Sempre les acompanyo amb vi blanc. Fa uns dies, però, en un programa de cuina canadenc vaig veure que la preparaven en una safata al forn, posant-hi a dins els ingredients que s'acostumen a posar per sucar al formatge fos de la fondue. Em va semblar una bona idea per compartir-la. I aquí la teniu.
He de dir que l'hem gaudit molt i no serà l'última vegada que la prepari així. Si us agrada més fer-la vosaltres amb formatges al gust i vi blanc també podeu. Jo normalment acostumo a tenir un paquet dels que venen preparats (en podem trobar de tota mena, gustos i preus). Referent als ingredients per acompanyar hi podeu posar imaginació i triar els que us vinguin de gust.
Ingredients per a dues racions,
- 1 paquet de fondue de formatge de 400 g
- 1 bossa de patates per microones o les que vulgueu bullides
o
- 1 bossa de moniatos per microones o els que vulgueu bullits
- 1 ceba tallada a rodanxes fines
- oli d'oliva verge extra
- una copeta de vi blanc
- uns bolets tallats a trossos
- una llesca gran de pa tallada a dauets
- granets de magrana o trossets de la fruita que més us agradi
- sal i pebre
En una paella amb un parell de cullerades d'oli d'oliva hi confitem la ceba i quan estigui daurada hi aboquem el vi blanc deixant que se'l begui tot. La posem a la safata que usarem per a la fondue.
A la mateixa paella hi tornem a posar un parell de cullerades d'oli i deixem que es confitin els bolets i un cop cuits els posem per sobre de la ceba.
Posem la bossa de patates o de moniatos, la que hàgim triat, al microones i les coem segons instruccions del productor. Un cop cuites les tallem per la meitat i les posem per sobre de les capes anteriors.
Posem per sobre els daus de pa i els grans de magrana.
En una paella al foc hi posem el contingut del paquet de fondue i deixem que es desfaci fins que estigui cremós. Posem per sobre de les capes anteriors de la safata.
Ho gratinem al forn fins que es dauri.
Servim amb una amanida i una copa de vi blanc de la terra. Gaudiu.
Yumeji's Theme (From 'In the Mood for Love'), Angèle Dubeau, La Pietà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada