Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 4 de gener de 2013

Orada farcida al forn {anem a Paraty}


Fa uns anys vaig menjar un peix molt bo a Paraty i avui el vull compartir amb vosaltres. Paraty és una ciutat considerada Patrimoni Històric Nacional que es troba a 260 km. al sud de Rio de Janeiro. Paradigma de les vacances ecològiques i tranquil·les, el centre històric no permet la circulació dels cotxes, motiu pel qual les bicicletes són les reines del transport. Precioses platges, esplèndides illes.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - una orada mitjana
 - 1 llimona
 - gules congelades (estaven d'oferta i substitueixen els musclos que ens van posar allà)
 - llagostins o gambes nets de closca
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - 1/2 got de vi blanc
 - 1/2 got de fumet de peix
 - sal i pebre
 - 2 bastonets i fil de lligar

Farem:
A la peixateria demanarem que ens obrin l'orada per la meitat i ens treguin l'espina, deixant-la ben neta i pulida.
Posem el forn a escalfar a 180º.
Preparem una safata de forn de la mida del peix.
Salpebrem el peix per dintre.
Tallem la llimona a rodanxes i la posem dins l'orada.
Per sobre hi posem les gules i els llagostins.
Traspassem el peix amb els bastonets i lliguem amb el fil perquè s'aguanti tot el farciment. (La fotografia està feta abans d'entrar al forn).
L'untem amb la mantega, el reguem amb oli d'oliva i aboquem el vi blanc.
Passats 10 minuts hi afegim el fumet, controlant que no quedi sec.
Enfornem 25 minuts, o fins que veiem que està cuit.
A Paraty hi fan una cachaça/aiguardent caramel·litzada que és única, la Paratiana, però no podem acompanyar el peix amb ella. Ens servim un vi blanc de la  DO Terra Alta ben fresquet.

Una de les botigues de Paraty es diu Fina estampa com la cançó que tan dolçament canta Caetano Veloso, així que l'escoltem.

15 comentaris:

  1. Un lloc paradisiac ben be.... quina pinta tenen aquestes fotos... que macas i coloristas...realment fan ganes d'anar-hi. Jo no havia sentit mai aquesta ciutat.
    Sobre l'orada... l'has ben encertat...jo no sòc gaire de peix, però l'orada i el besug son els meus favorits!!!!! I així amb aquest farciment de luxe...mmmm ... se m'està fent la boca aigua!!!!!
    Una recepta a mès molt adhient per la post reseca nadalenca...sa i disgestiu!
    mmmmmmmmmmmmmm m'ecanta!

    ResponElimina
  2. La recepta... sense paraules! ara, no he menjat mai gules. I les fotos el que diu la Mon, pur color.
    Bon cap de setmana, bonica!

    ResponElimina
  3. Ostres, quina passada de recepta... i de fotos! Ja m'agradaria ser allà ara mateix!
    Que el Reis et portin molts regals!
    Petonarros
    Sandra

    ResponElimina
  4. jo, que maravilla de fotos, casi me he imaginado allí tomando ese deliciosíiiiiiiiiiisimo pescado relleno de ESCÁNDALO DE RICO!!! FELIZ 2013, UN BESAZO y que los RRMM te traigan todoooooooo lo que les hayas pedido!

    ResponElimina
  5. Les fotos són preicoses.
    Amb aquesta orada tan ben farcida, el resultat està assegurat!

    ResponElimina
  6. Quin luxe de plat per avui dia de Reis!!! Petonets Reina!!!

    ResponElimina
  7. Quin munt de dies sense passar per aquí... i quin munt de coses que m'he perdut... començo a posar-me al dia!
    Aquesta orada tan ben farcida, un plat 10!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Per perdre'm per Paraty...sergur!!! I això és un bon farcit per una orada....sempre la menjo a la sal, i aquesta fa mooolt bona pinta!!!! ptnts

    ResponElimina
  9. Una recepta maravellosa !!! M'agrada molt !!! Aquest farcit es veu i es molt generos a la vagada que bo. Molt bona combinacio i el resultat fantàstic.

    Una abraçada, Agusti CAngrejo Grande

    ResponElimina
  10. Les teves receptes ens omplen sempre d'exotisme, el qual renva la nostra cuina. Com han anat els Reis? Petons.

    ResponElimina
  11. Quina meravella de recepta Nani! Em sembla perfecta per viatjar sense sortir de casa i disfrutar d'un àpat ben bò!!!
    Quina enveja aquestes fotos Nani!!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  12. Que preciosidad de fotos y el pescado no podría ser mas apetitoso.
    Un beso y ten buen inicio de año.

    ResponElimina
  13. Nani muchas felicidades por tu página; es realmete espectacular.
    Me ha encantado la dorada,mmmmm... tiene que estar deliciosa!!
    Muchos besos
    Jazmina

    ResponElimina
  14. Quines ganes de viatjar!!!!!
    L'orada es un peix que dóna molt joc per farcir, nosaltres també en tenim alguna recepta.
    petonets

    ResponElimina
  15. Deliciós! sempre la faig al forn, jo, però mai farcida... una bona proposta! i ja tinc ganes de viatjar!!! com t'expliques!!!

    ResponElimina