S'han acabat les festes. M'agraden i molt, però et deixen el cos d'aquella manera que sembla que no saps què tens, però sí que ho saps: has menjat tot el que t'ha vingut de gust i amb moltes calories! Aquest any a la nostra cuina ens hem proposat menjar sa, barat però utilitzant bons productes, de casa nostra i que ens faci estar poca estona a la cuina. Ara el nostre hort té moltes cols, així que toca menjar-les de totes les maneres.
Avui hem fet una amanida que ens netejarà per dins i ens alegrarà la vista amb els seus colors.
Necessitarem:
- una col
- un api-rave
- una poma
- una ceba
- tàperes
- nous
- 1/2 tassa de llet
- 3 cullerades soperes maionesa
- mel amb vinagre Somper del Priorat
Farem:
Tallarem la col esmicolada o a tires ben primes.
Farem el mateix amb l'api-rave, la poma i la ceba.
Ho posarem tot en un bol amb les tàperes i regarem amb mel amb vinagre.
Tapem amb film transparent i a la nevera un parell d'hores, perquè es maceri.
Passat el temps, a la tassa de llet hi afegim la maionesa, remenem i ho aboquem per sobre de l'amanida, deixant-ho un parell d'hores més.
A l'hora de servir hi posem les nous esmicolades per sobre.
Avui us parlo de la mel amb vinagre Somper perquè me la va donar una coneguda per a tastar-la i m'ha sorprès molt gratament el gust que dona a les amanides.
Ens queda tot un any per endavant per a receptes sanes i per a sentir bona música. Heu sentit Roger Mas amb Vespre? Oh oh, una delícia de veu i de lletra...
Boníssima Nani, m'encanta la combinació i el propòsit. Petons!
ResponEliminaBenvinguda rutina!!!! el meu cos ho necessita com l'aire que respiro!! aquesta amanida és ideal per aquests dies de posar-nos a lloc, a mi m'encanta la col crua en amanides!
ResponEliminapetonets**
Després dls excessos Nadalencs, q millor q una bona amanida per anar depurant i baixant quilets!
ResponEliminaptns!!
Jo ja les necessito les amanidetes!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Fantàstica amanida! Passat festes necessitem bones ideas.
ResponEliminaPetons!
Ohh quina bona pinta!!! T'ha quedat molt però que molt fotogènica, a més és compatible amb la meva dieta permanent jajaj, bé treient les nous, així que la faré un dia d'aquests, m'encanten les amanides amb poma!
ResponEliminaPetonets!!
Que bona, m'encanten les amanides, el "problema" es que m'agarda posar-hi fruits secs, formatge de cabra... i aquestes coses que fan que no sigui massa light que diguem jeje
ResponEliminaM'alegro de tornar a la teva cuina, vaig a tafanejar una mica els plats que m'he perdut.
Un petonet!
Qué rico y que sano ¡¡¡
ResponEliminaY despues de las fiestas, más.
Espero , por cierto, hayas pasado unas muy buenas fiestas.
FELIZ 2.013.
Aquest tipus d'amanida és una meravella pel cos i per l'ànima, si els productes són bons, és la millor manera de cuidar-nos :o)
ResponEliminaAquñi tambñe cada setmana tenim més i més cols a la cesta ecològica i crues i cuites, les mengem igualment!
Petonets,
Palmira
Nani, tens tota la raó del món, després d'aquests dies només ens venen de gust menjar verd, amanides o verdures, etc.
ResponEliminaA casa ens hem fet el mateix propòsit... a veure si ho aconseguim! Encara que amb amanidetes tan bones i productes de qualitat com els del teu hort, no serà difícil!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Les textures cruixents sempre m'han atret i aquesta combinació no se m'hagues acudit mai, haurem de provar-ho.
ResponEliminaSalut!
A tots i totes ens convenen les amanides!!! ...després dels excessos de les festes, van de primera!!
ResponEliminaUna proposta molt atrevida!!!
Salut i petons,Nani!!!
Olga
Quina bona amanida Nani !!! A mi m'anirà molt bè aquesta amanida, la dona em fa fer règim.
ResponEliminaUna abraçada, Agusti Cangrejo Grande.
Pues tiene que estar buenísima. y con ese toque de la manzana y la salsa, estupenda.
ResponEliminaJo fa anys quan acabava el Nadal tenia aquesta sensació, a casa els sogres els Nadals sempre havien sigut excessius. Però s'han acabat, tot ara és més moderat!
ResponEliminaBona recepta, Nani!
Jo m'he proposat dormir més, i de moment anem bé!
Petonets, guapa!
Una amanida nòrdica, m'encanten. Per sopar caurà!
ResponEliminafeliç 2013!
ResponEliminaper començar bé l'any nou t'he nominat als Premis Liebster Blog, pots passar-lo a recollir al següent enllaç:
http://cuinariviatjar.blogspot.com.es/2013/01/nominats-al-premis-liebster-blog.html
una salutació
Hola Nani!!! molt bon any. Una amanida ben diferent per purificar-nos de tots els excessos! petonets
ResponEliminaUna amanida ideal per aquests dies que toca fer net, gustosa, original, molt sana i amb productes de temporada!
ResponEliminaNani, me encanta tu propuesta. Que necesidad tenía de estas recetas frescas y ricas¡¡¡¡¡ Que ganas de dejar atrás las recetas pesadas y los dulces¡¡¡
ResponEliminaLa única variación que haría, sería sustituir la mahonesa por yogurt. Es que no soy mucho de mahonesa y así queda aun mas light.
Bss y Féliz Año.
Virginia "sweet and sour"
Quina alegriaaa, una recepta fàcil, fresqueta, lleugera i de consum local!! No es pot demanar més després de taaant menjar aquestes festes!!! Fa una pinta boníssima!!!
ResponEliminaPetonets!