Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 8 de gener del 2013

Amanida de col, ceba, api-rave {i poma}


S'han acabat les festes. M'agraden i molt, però et deixen el cos d'aquella manera que sembla que no saps què tens, però sí que ho saps: has menjat tot el que t'ha vingut de gust i amb moltes calories! Aquest any a la nostra cuina ens hem proposat menjar sa, barat però utilitzant bons productes, de casa nostra i que ens faci estar poca estona a la cuina. Ara el nostre hort té moltes cols, així que toca menjar-les de totes les maneres.
Avui hem fet una amanida que ens netejarà per dins i ens alegrarà la vista amb els seus colors.

Necessitarem:
 - una col 
 - un api-rave
 - una poma
 - una ceba
 - tàperes
 - nous
 - 1/2 tassa de llet
 - 3 cullerades soperes maionesa
 - mel amb vinagre Somper del Priorat

Farem:
Tallarem la col esmicolada o a tires ben primes.
Farem el mateix amb l'api-rave, la poma i la ceba.
Ho posarem tot en un bol amb les tàperes i regarem amb mel amb vinagre.
Tapem amb film transparent i a la nevera un parell d'hores, perquè es maceri.
Passat el temps, a la tassa de llet hi afegim la maionesa, remenem i ho aboquem per sobre de l'amanida, deixant-ho un parell d'hores més.
A l'hora de servir hi posem les nous esmicolades per sobre.
Avui us parlo de la mel amb vinagre Somper perquè me la va donar una coneguda per a tastar-la i m'ha sorprès molt gratament el gust que dona a les amanides.
Ens queda tot un any per endavant per a receptes sanes i per a sentir bona música. Heu sentit Roger Mas amb Vespre? Oh oh, una delícia de veu i de lletra...

22 comentaris:

  1. Boníssima Nani, m'encanta la combinació i el propòsit. Petons!

    ResponElimina
  2. Benvinguda rutina!!!! el meu cos ho necessita com l'aire que respiro!! aquesta amanida és ideal per aquests dies de posar-nos a lloc, a mi m'encanta la col crua en amanides!

    petonets**

    ResponElimina
  3. Després dls excessos Nadalencs, q millor q una bona amanida per anar depurant i baixant quilets!
    ptns!!

    ResponElimina
  4. Jo ja les necessito les amanidetes!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Fantàstica amanida! Passat festes necessitem bones ideas.
    Petons!

    ResponElimina
  6. Ohh quina bona pinta!!! T'ha quedat molt però que molt fotogènica, a més és compatible amb la meva dieta permanent jajaj, bé treient les nous, així que la faré un dia d'aquests, m'encanten les amanides amb poma!

    Petonets!!

    ResponElimina
  7. Que bona, m'encanten les amanides, el "problema" es que m'agarda posar-hi fruits secs, formatge de cabra... i aquestes coses que fan que no sigui massa light que diguem jeje

    M'alegro de tornar a la teva cuina, vaig a tafanejar una mica els plats que m'he perdut.
    Un petonet!

    ResponElimina
  8. Qué rico y que sano ¡¡¡

    Y despues de las fiestas, más.

    Espero , por cierto, hayas pasado unas muy buenas fiestas.

    FELIZ 2.013.

    ResponElimina
  9. Aquest tipus d'amanida és una meravella pel cos i per l'ànima, si els productes són bons, és la millor manera de cuidar-nos :o)
    Aquñi tambñe cada setmana tenim més i més cols a la cesta ecològica i crues i cuites, les mengem igualment!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  10. Nani, tens tota la raó del món, després d'aquests dies només ens venen de gust menjar verd, amanides o verdures, etc.

    ResponElimina
  11. A casa ens hem fet el mateix propòsit... a veure si ho aconseguim! Encara que amb amanidetes tan bones i productes de qualitat com els del teu hort, no serà difícil!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. Les textures cruixents sempre m'han atret i aquesta combinació no se m'hagues acudit mai, haurem de provar-ho.
    Salut!

    ResponElimina
  13. A tots i totes ens convenen les amanides!!! ...després dels excessos de les festes, van de primera!!
    Una proposta molt atrevida!!!
    Salut i petons,Nani!!!
    Olga

    ResponElimina
  14. Quina bona amanida Nani !!! A mi m'anirà molt bè aquesta amanida, la dona em fa fer règim.

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande.

    ResponElimina
  15. Pues tiene que estar buenísima. y con ese toque de la manzana y la salsa, estupenda.

    ResponElimina
  16. Jo fa anys quan acabava el Nadal tenia aquesta sensació, a casa els sogres els Nadals sempre havien sigut excessius. Però s'han acabat, tot ara és més moderat!
    Bona recepta, Nani!
    Jo m'he proposat dormir més, i de moment anem bé!
    Petonets, guapa!

    ResponElimina
  17. feliç 2013!

    per començar bé l'any nou t'he nominat als Premis Liebster Blog, pots passar-lo a recollir al següent enllaç:

    http://cuinariviatjar.blogspot.com.es/2013/01/nominats-al-premis-liebster-blog.html

    una salutació

    ResponElimina
  18. Hola Nani!!! molt bon any. Una amanida ben diferent per purificar-nos de tots els excessos! petonets

    ResponElimina
  19. Una amanida ideal per aquests dies que toca fer net, gustosa, original, molt sana i amb productes de temporada!

    ResponElimina
  20. Nani, me encanta tu propuesta. Que necesidad tenía de estas recetas frescas y ricas¡¡¡¡¡ Que ganas de dejar atrás las recetas pesadas y los dulces¡¡¡

    La única variación que haría, sería sustituir la mahonesa por yogurt. Es que no soy mucho de mahonesa y así queda aun mas light.

    Bss y Féliz Año.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  21. Quina alegriaaa, una recepta fàcil, fresqueta, lleugera i de consum local!! No es pot demanar més després de taaant menjar aquestes festes!!! Fa una pinta boníssima!!!

    Petonets!

    ResponElimina