Fa vent i fa fred. Tens ganes d'arribar a casa i fer alguna cosa que et posi el cos a to. Et vols sorprendre a tu mateix i quan arribes vas cap a la llibreria on tens les revistes Cuina ordenades per números. Agafes una a l'atzar i et proposes fer una de les receptes. Et voilà, has agafat el número 79 i l'obres on justament hi ha un arròs que et diu menja'm. Fa part d'un menú proposat per la Carme Ruscalleda i això és garantia de que menjaràs bé. Mires al frigorífic i tens tots els ingredients necessaris. I els bolets?
Tens uns ceps secs que poses en remull ràpidament. Vinga, som-hi! Un plat ben fàcil i ràpid de fer: de nivell baix, 30 minuts i un cost irrisori. Per a 4 persones,
Tens uns ceps secs que poses en remull ràpidament. Vinga, som-hi! Un plat ben fàcil i ràpid de fer: de nivell baix, 30 minuts i un cost irrisori. Per a 4 persones,
Necessitarem:
- 10 g d'all tendre
- 10 g de pastanaga
- 15 g de mongeta tendra perona
- 10 g de porro
- 20 g de boletes de carabassó (fetes amb una cullera de boles)
- 30 g de bolets en triangles (salvatges o de cultiu)
- 1 tomàquets mitjà, madur i ratllat sense llavors
- 1 gra d'all
- 20 fulles de julivert
- 160 g d'arròs (bomba o Vialone Nano)
- 1.200 ml d'aigua
- sal i pebre negre
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Farem:
Poseu l'aigua a escalfar. Controleu-ne la quantitat al moment de tirar-la a la cassola, tingueu en compte que l'aigua bullent redueix, i l'arròs no quedaria prou sucós.
En una cassola fonda, i amb l'oli calent, sofregiu 2 min la verdura tallada a la juliana.
Afegiu a la cassola les boletes de carbassó i els bolets, i continueu fent el sofregit 2 min més, salpebreu-ho amb cura i retireu totes les verdures de la cassola.
A l'oli de la cassola, tireu-hi l'all i julivert picat i deixeu-ho enrossir 30 segons.
Afegiu-hi ràpidament el tomàquet ratllat i deixeu que es sofregeixi 2 min més.
Tireu a la cassola l'arròs i un xic de sal, deixeu-hi sofregir l'arròs durant 30 segons.
Tireu-hi l'aigua mesurada i ben bullent i deixeu-ho coure 10 min a un ritme mitjà.
Incorporeu-hi les verdures, deixeu-ho coure 1 min, afineu-ho de sal i pebre, apagueu el foc, tapeu la cassola, deixeu-la reposar 1 min i ja podeu servir l'arròs sucós.
Consell: Atenció, controleu els temps curts de les coccions, que es compten a partir d'observar que el producte realment es cou, o sigui quan el foc actua, no en el moment d'afegir-lo.
Ha resultat tan bo, que repeteixes i ja no necessites res més, així que et fas un cafè, te'n vas al sofà i et poses el jazz que et demana l'ànima: Ne me quitte pas per Nina Simone. Oh, oh...
Que bo, Nani!!! Una delícia!!!
ResponEliminaBon cap de setmana, bonica, i gracies per tots els teus comentaris, ja trobarem el dia que ens reunirem i menjarem, sigui el que sigui bo, pero si vols macarrons en farem, jeje!
Petonets!
mmmm...que bò!!!!! arroç caldòs...mmmmmm te que ser bonísssimmmmm tot i que porti carbaço...jejeje
ResponEliminaLa foto m'agrada molt, i la recepte de la Rusqui, garantía... desprès les mans savies, saber temps de cocció, calcular reduccions d'aigua... el punt del arroç allò tal delicat i tant important!
Me'n deleixo Nani!!!! Bon cap de setmana
La foto, genial, te un colors que inciten!
Tot és com ho diu la Carme. Jo ho he seguit fil per randa i és sumament bo.
Eliminaaixò revifa a un mort!! que bo! m'encanten aquests tipus de plat per aquests dies, amb caldo i de menjar amb cullera. ahh i el bol on ho has servit és moníssim!!
ResponEliminabon cap de setmana!!
Hola!!!!
ResponEliminaComo bien dices este arroz te dice cómeme.Me vuelve loca el arroz de todas las formas posibles pero así con verduritas y caldosito mucho más.
Un besazo.
Nani a quina hora puc venir a dinar!!!?¿ Guauuuu quin plat!! Ideal pel dia que fa avui a Tarragona!! M'ha encantat la quantitat de verdura que duu, segur que era bonissim.
ResponEliminaBon cap de setmana guapa. Petonets. MAR, de EQNME
P.D: Gràcies pels comentaris, jaja :P
Una recepta per seguir al peu de la lletra i que surti fantàstica.
ResponEliminaAmb la poca salut que arrossego aquests dies aquest arrosset m'aniria molt bé!!!
ptnts
dolça
És veritat que amb el fred d'aquests dies els arrossos caldosos ben calents es posen divinament.
ResponEliminaI si la recepta és de la Ruscalleda, té l'èxit assegurat!
Així es com m'agrades els arrossos.
ResponEliminaM'has deixat sense paraules... que et sobra un plat... si de cas m'acosto a buscar-lo...
Petonets
ummm estos arroces caldosos me parecen deliciosos y con verduras ya es fantástico! un besito
ResponEliminaTñe molt peró que molt bona pinta! Ben sucòs amb el que tenim per casa, senzill de preparar lleuger però nutritiu, no sé que li podem demanar de més a un sopar :o)
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana,
palmira
Makagun lospedrer !!!!....ups...perdó....
ResponEliminaQuina bon recepta...!!!!
La foto de 10, per variar.
Ostres Nani, jo repeteria i tot, què bo!
ResponEliminaBon cap de setmana.
Oh, quina pinta!
ResponEliminaMarta
mmm arròs amb verduretes, que bo!!!! T'ha quedat amb una pinta espectacular, a més és compatible amb la meva dieta així que el provaré un dia d'aquests, segur que és tota una delícia!
ResponEliminaPetonets!!
Doncs tinc tots els ingredients i no sabia que fer x dema... bona idea! I bona recepta! Petons!
ResponEliminaQue bo que es aquest arros !!! Crec que m'està arrivant l'olor a casa. Quina bona pinta que te !!! Una maravella d'arros !!! Quan vulguis podem fer un dinar amb aquet arros, ideal per aquest temps que ens fa. La fotografia m'agrada molt.
ResponEliminaUn Abrazo, Agustí Cangrejo Grande
Tal com expliques la recepta fins i tot a aquestes hores el menjaria aquest arròs sucòs...!!!
ResponEliminaPetonets.
Nani, bonita con el frío que está haciendo este plato tuyo viene fenomenal, bien caliente como me gustan a mi los platos de cuchara, tomo nota.
ResponEliminaBesos y feliz fin de semana.
Jo avui tinc la tarde com dius... Forma fa fred, estem sentiint música francesa amb espelmes... I tinc fred! Tot i la calefacció... Mira que m'aniria be aquest arros per sopar! Un peto
ResponEliminaJo pensava que era la única que em proposava aquests jocs però ja veig que no. Jo també agafo una revista o un llibre a l'atzar i penso "faré una recepta d'aquí a veure que és". També m'agrada sorprendre'm a mi mateixa i jugar una mica.
ResponEliminaEl teu resultat ha estat un èxit segur, perquè aquest arròs es veu deliciós i molt adequat per un dia d'hivern com el d'avui.
Petons
Conxita
L´atzar no sempre ens passa una mala jugada...aquest plat és oportú per l' època de l´any. Quina escalforeta!
ResponEliminaAquest arròs deu donar moltíssima calentoreta!! Ha de ser molt suau....mmmmmm.....
ResponEliminaM'encanten els bols en els que l'has presentat....
Petons,
Olga
"Ne me quitte pas" tú si que sabes¡!
ResponEliminaPetó
Si que hi han ganes de plats calentets i manteta jaja
ResponEliminaA casa teva hi deuen viure a cos de rei noia, amb aquests apats dignes de restaurant!
un petonet!
Aquests arrossos amb tantes verdures son estupendos, i així caldosets, per aquest temps molt agraits.. Bo, bo. Petons,
ResponEliminaMi hija se esta iniciando en este mundillo (Blog Cuinar i viatjar) y me ha recomendado que visite el tuyo. Lo he encontrado muy original.
ResponEliminaUna receta perfecta para este frío que nos hace........
M. Angeles
Un barrejadet que ara ve tan de gust i amb aquesta innovació dela bolets...boníssim!
ResponEliminaFeia uns dies que no em pasava per aquí... i amb trobo amb aq sopeta tan bona que em senteria super bé pel meu costipat! De veritat que te una pinta bonísima.
ResponEliminaPtns.
Su.