L'any passat ens va deixar una persona que jo estimava molt. Per a mi era com una germana gran, la Maitena. Sabia cuinar com ningú i ho feia fàcil. Si algun cop estava fent una recepta brasilera i tenia algun dubte només calia trucar-li, ella m'ho resolia al moment. Quan la visitàvem a Copacabana, ens feia gaudir dels millors plats brasilers. Li encantava anar al mercat del peix a Ipanema i comprar amb ella era un goig. Un dels últims àpats que ens va preparar va ser el salmó amb salsa de maracujà. Jo l'he fet molt més senzill que ella, però amb un resultat molt acceptable.
I la casa no fa olor de peix!
Necessitarem:
- salmó fresc (a Tarragona el tenim molt bé de preu)
- crema de llet fresca
- maracujàs frescos
Farem:
En un estri de coure al microones Lékué o bé una safata de vidre, hi posem el salmó net i polit i el coem 2 minuts a potència màxima.
En una paella hi posem la crema de llet i tot remenant hi afegim la polpa dels maracujàs, que cogui just un minut.
Quedarà més fi si coleu les llavors.
Emplatem i aboquem la salsa per sobre.
En cinc minuts obtindrem un plat sa i d'un resultat exquisit.
Un copa de cava fresc del Penedès ens acompanya, mentre escoltem la veu de Nana Caymmi a duo amb Erasmo Carlos, Não se esqueça de mim (No t'oblidis de mi). Maitena, nosaltres no t'oblidarem.
Sempre he pensat que quan els plats són plens de sentiments (a part de menjar) encara són més bons, amb poques paraules ja m'has fet emocionar!
ResponEliminaPetons Nani!
La seva cuina ha quedat i aixó és una forma d romandre entre vosaltres.
ResponEliminaCom tu dius, un plat senzill xo molt sa i molt bó!!
ptns!!
Hola!!!
ResponEliminaEl salmón me encanta y con esta salsa tan original lo hace aún más apetitoso. Una receta estupenda y que entra por los ojos.
Besos.
Que bonic recordar a una persona amb les seves habilitats culinàries! quin salmó tant senzill i segur que la combinació és boníssima!
ResponEliminapetonets
Simplemente exquisito lleno de sentimientos...
ResponEliminaMuchos besos Nani!!
Um prato muito delicioso e que ela fazia muito bem
ResponEliminaQue linda homenagem
Beijos,
Teninha
quina manera més bonica de recordar-la, Nani. Una abraçada!
ResponEliminaUn gran homenatge!
ResponEliminaHa de quedar molt bo, amb taronja l'he fet semblant, així que aquest també m'agradaria molt.
Ostres quina pinta tan bona té aquest salmó i a més és fàcil i ràpid de preparar. I exòtic!!! :)
ResponEliminaJo també he perdut un amic, era quasi un pare per a mi, només fa un mes i mig i entenc perfectament el que dius.
Felicitats per la recepta!
Més fàcil no pot ser, i molt original i exòtic, em sembla perfecte, encara que Déu sap on trobaremo maracuja :o)
ResponEliminaPetonets i molt bon cap de setmana,
Palmira
Aquest plat ha de ser deliciós, i no per la seva simplicitat o pels ingredients que porta (que també) sinó pels records tan macos que et porta :)
ResponEliminaPetonets
Sandra
M'agrada moltisim aquesta recepta Nani. M'agrada tant que fins i tot la prepararé a casa. Amb aquesta gran fotografía que ens has posat m'esta agafant una gana.
ResponEliminaUna abraçada, Agusti Cangrejo Grande
Quin plat més ple de sentiments!!! Quan sumem els sentiments a la cuina, el resultat és inexplicable. Si a l'hora de cuinar tenim present a aquella persona que estimem.....és que com si encara fos amb nosaltres.
ResponEliminaBon cap de setmana!
Petons,
Olga
Una receta estupenda y rápida. De esas que puedes preparar a última hora. Y el resultado tiene una pinta buenísima.
ResponEliminaUna recepta fantàstica! M'encanta la combinació que has preparat.
ResponEliminaPetons!
Ostres m'has ben captivat, a mi que el salmó fresc em torna boja i sempre busco receptes per cuinar-lo diferent... aquesta la provo com em dic Helena! Senzill i amb uns ingredients que han de lligar de conya.
ResponEliminaGràies per compartir-la! ;)
Exquisita receta, más teniendo en cuenta el precio del salmón ahora, yo los compro enteros de 3 o 4 kilos, ahora ya tengo otra receta, gracias preciosa.
ResponEliminaBesos.
Un buen plato para una buena causa. El homenaje que le rindes tú y las que hagamos este plato.
ResponEliminaUn abrazo.
Blanca de
JUEGO DE SABORES
Ya me sabe hasta mal que no me guste mucho el salmón pues veo que hay cantidad de recetas con el.
ResponEliminaEs muy buena la receta, sin duda .
Recuerdos del pasado...hoy , una postal del año 1.908...
I no es maco recordar las que ens han deixat amb les seves receptes? A mi em pasa amb la meva avia, m'encanta fer les seves receptes i recordar-la mentres tant. Petons
ResponEliminaNani, un excelent plat, fàcil de fer, amb uns records inolvidables.
ResponEliminaPetons i bon any!!
Deliciós plat i homenatge...L´he provat amb cítric nostres però no amb maracuyà més brasiler,ja no pot ser.
ResponEliminaNo he cuinat mai amb maracuyá...però du ser molt bo.
ResponEliminaFantàstic homenatge...els plats que et porten bons records son els millors!!!
Petonets
Aquesta recepta me l'apunto!
ResponEliminaquina bona pinta :)
un petonet
Que exòtic quina barreja més interessant de sabors
ResponElimina