Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 11 de gener del 2013

Salmó al vapor {amb salsa de maracujà}


L'any passat ens va deixar una persona que jo estimava molt. Per a mi era com una germana gran, la Maitena. Sabia cuinar com ningú i ho feia fàcil. Si algun cop estava fent una recepta brasilera i tenia algun dubte només calia trucar-li, ella m'ho resolia al moment. Quan la visitàvem a Copacabana, ens feia gaudir dels millors plats brasilers. Li encantava anar al mercat del peix a Ipanema i comprar amb ella era un goig. Un dels últims àpats que ens va preparar va ser el salmó amb salsa de maracujà. Jo l'he fet molt més senzill que ella, però amb un resultat molt acceptable.
I la casa no fa olor de peix!

Necessitarem:
 - salmó fresc (a Tarragona el tenim molt bé de preu)
 - crema de llet fresca
 - maracujàs frescos

Farem:
En un estri de coure al microones Lékué o bé una safata de vidre, hi posem el salmó net i polit i el coem 2 minuts a potència màxima.
En una paella hi posem la crema de llet i tot remenant hi afegim la polpa dels maracujàs, que cogui just un minut.
Quedarà més fi si coleu les llavors.
Emplatem i aboquem la salsa per sobre.
En cinc minuts obtindrem un plat sa i d'un resultat exquisit.

Un copa de cava fresc del Penedès ens acompanya, mentre escoltem la veu de Nana Caymmi a duo amb Erasmo Carlos,  Não se esqueça de mim (No t'oblidis de mi). Maitena, nosaltres no t'oblidarem.

25 comentaris:

  1. Sempre he pensat que quan els plats són plens de sentiments (a part de menjar) encara són més bons, amb poques paraules ja m'has fet emocionar!
    Petons Nani!

    ResponElimina
  2. La seva cuina ha quedat i aixó és una forma d romandre entre vosaltres.
    Com tu dius, un plat senzill xo molt sa i molt bó!!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. Hola!!!
    El salmón me encanta y con esta salsa tan original lo hace aún más apetitoso. Una receta estupenda y que entra por los ojos.
    Besos.

    ResponElimina
  4. Que bonic recordar a una persona amb les seves habilitats culinàries! quin salmó tant senzill i segur que la combinació és boníssima!

    petonets

    ResponElimina
  5. Simplemente exquisito lleno de sentimientos...
    Muchos besos Nani!!

    ResponElimina
  6. Um prato muito delicioso e que ela fazia muito bem
    Que linda homenagem
    Beijos,
    Teninha

    ResponElimina
  7. quina manera més bonica de recordar-la, Nani. Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Un gran homenatge!
    Ha de quedar molt bo, amb taronja l'he fet semblant, així que aquest també m'agradaria molt.

    ResponElimina
  9. Ostres quina pinta tan bona té aquest salmó i a més és fàcil i ràpid de preparar. I exòtic!!! :)
    Jo també he perdut un amic, era quasi un pare per a mi, només fa un mes i mig i entenc perfectament el que dius.
    Felicitats per la recepta!

    ResponElimina
  10. Més fàcil no pot ser, i molt original i exòtic, em sembla perfecte, encara que Déu sap on trobaremo maracuja :o)
    Petonets i molt bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  11. Aquest plat ha de ser deliciós, i no per la seva simplicitat o pels ingredients que porta (que també) sinó pels records tan macos que et porta :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. M'agrada moltisim aquesta recepta Nani. M'agrada tant que fins i tot la prepararé a casa. Amb aquesta gran fotografía que ens has posat m'esta agafant una gana.

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
  13. Quin plat més ple de sentiments!!! Quan sumem els sentiments a la cuina, el resultat és inexplicable. Si a l'hora de cuinar tenim present a aquella persona que estimem.....és que com si encara fos amb nosaltres.
    Bon cap de setmana!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  14. Una receta estupenda y rápida. De esas que puedes preparar a última hora. Y el resultado tiene una pinta buenísima.

    ResponElimina
  15. Una recepta fantàstica! M'encanta la combinació que has preparat.
    Petons!

    ResponElimina
  16. Ostres m'has ben captivat, a mi que el salmó fresc em torna boja i sempre busco receptes per cuinar-lo diferent... aquesta la provo com em dic Helena! Senzill i amb uns ingredients que han de lligar de conya.
    Gràies per compartir-la! ;)

    ResponElimina
  17. Exquisita receta, más teniendo en cuenta el precio del salmón ahora, yo los compro enteros de 3 o 4 kilos, ahora ya tengo otra receta, gracias preciosa.
    Besos.

    ResponElimina
  18. Un buen plato para una buena causa. El homenaje que le rindes tú y las que hagamos este plato.
    Un abrazo.
    Blanca de
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  19. Ya me sabe hasta mal que no me guste mucho el salmón pues veo que hay cantidad de recetas con el.

    Es muy buena la receta, sin duda .


    Recuerdos del pasado...hoy , una postal del año 1.908...

    ResponElimina
  20. I no es maco recordar las que ens han deixat amb les seves receptes? A mi em pasa amb la meva avia, m'encanta fer les seves receptes i recordar-la mentres tant. Petons

    ResponElimina
  21. Nani, un excelent plat, fàcil de fer, amb uns records inolvidables.
    Petons i bon any!!

    ResponElimina
  22. Deliciós plat i homenatge...L´he provat amb cítric nostres però no amb maracuyà més brasiler,ja no pot ser.

    ResponElimina
  23. No he cuinat mai amb maracuyá...però du ser molt bo.
    Fantàstic homenatge...els plats que et porten bons records son els millors!!!
    Petonets

    ResponElimina
  24. Aquesta recepta me l'apunto!
    quina bona pinta :)

    un petonet

    ResponElimina
  25. Que exòtic quina barreja més interessant de sabors

    ResponElimina