Fa uns anys vaig menjar un peix molt bo a Paraty i avui el vull compartir amb vosaltres. Paraty és una ciutat considerada Patrimoni Històric Nacional que es troba a 260 km. al sud de Rio de Janeiro. Paradigma de les vacances ecològiques i tranquil·les, el centre històric no permet la circulació dels cotxes, motiu pel qual les bicicletes són les reines del transport. Precioses platges, esplèndides illes.
Necessitarem:
- una orada mitjana
- 1 llimona
- gules congelades (estaven d'oferta i substitueixen els musclos que ens van posar allà)
- llagostins o gambes nets de closca
- 2 cullerades soperes de mantega
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 1/2 got de vi blanc
- 1/2 got de fumet de peix
- sal i pebre
- 2 bastonets i fil de lligar
Farem:
A la peixateria demanarem que ens obrin l'orada per la meitat i ens treguin l'espina, deixant-la ben neta i pulida.
Posem el forn a escalfar a 180º.
Preparem una safata de forn de la mida del peix.
Salpebrem el peix per dintre.
Tallem la llimona a rodanxes i la posem dins l'orada.
Per sobre hi posem les gules i els llagostins.
Traspassem el peix amb els bastonets i lliguem amb el fil perquè s'aguanti tot el farciment. (La fotografia està feta abans d'entrar al forn).
L'untem amb la mantega, el reguem amb oli d'oliva i aboquem el vi blanc.
Passats 10 minuts hi afegim el fumet, controlant que no quedi sec.
Enfornem 25 minuts, o fins que veiem que està cuit.
A Paraty hi fan una cachaça/aiguardent caramel·litzada que és única, la Paratiana, però no podem acompanyar el peix amb ella. Ens servim un vi blanc de la DO Terra Alta ben fresquet.
Una de les botigues de Paraty es diu Fina estampa com la cançó que tan dolçament canta Caetano Veloso, així que l'escoltem.
Un lloc paradisiac ben be.... quina pinta tenen aquestes fotos... que macas i coloristas...realment fan ganes d'anar-hi. Jo no havia sentit mai aquesta ciutat.
ResponEliminaSobre l'orada... l'has ben encertat...jo no sòc gaire de peix, però l'orada i el besug son els meus favorits!!!!! I així amb aquest farciment de luxe...mmmm ... se m'està fent la boca aigua!!!!!
Una recepta a mès molt adhient per la post reseca nadalenca...sa i disgestiu!
mmmmmmmmmmmmmm m'ecanta!
La recepta... sense paraules! ara, no he menjat mai gules. I les fotos el que diu la Mon, pur color.
ResponEliminaBon cap de setmana, bonica!
Ostres, quina passada de recepta... i de fotos! Ja m'agradaria ser allà ara mateix!
ResponEliminaQue el Reis et portin molts regals!
Petonarros
Sandra
jo, que maravilla de fotos, casi me he imaginado allí tomando ese deliciosíiiiiiiiiiisimo pescado relleno de ESCÁNDALO DE RICO!!! FELIZ 2013, UN BESAZO y que los RRMM te traigan todoooooooo lo que les hayas pedido!
ResponEliminaLes fotos són preicoses.
ResponEliminaAmb aquesta orada tan ben farcida, el resultat està assegurat!
Quin luxe de plat per avui dia de Reis!!! Petonets Reina!!!
ResponEliminaQuin munt de dies sense passar per aquí... i quin munt de coses que m'he perdut... començo a posar-me al dia!
ResponEliminaAquesta orada tan ben farcida, un plat 10!
PTNTS
Dolça
Per perdre'm per Paraty...sergur!!! I això és un bon farcit per una orada....sempre la menjo a la sal, i aquesta fa mooolt bona pinta!!!! ptnts
ResponEliminaUna recepta maravellosa !!! M'agrada molt !!! Aquest farcit es veu i es molt generos a la vagada que bo. Molt bona combinacio i el resultat fantàstic.
ResponEliminaUna abraçada, Agusti CAngrejo Grande
Les teves receptes ens omplen sempre d'exotisme, el qual renva la nostra cuina. Com han anat els Reis? Petons.
ResponEliminaQuina meravella de recepta Nani! Em sembla perfecta per viatjar sense sortir de casa i disfrutar d'un àpat ben bò!!!
ResponEliminaQuina enveja aquestes fotos Nani!!!!
Petonets,
Palmira
Que preciosidad de fotos y el pescado no podría ser mas apetitoso.
ResponEliminaUn beso y ten buen inicio de año.
Nani muchas felicidades por tu página; es realmete espectacular.
ResponEliminaMe ha encantado la dorada,mmmmm... tiene que estar deliciosa!!
Muchos besos
Jazmina
Quines ganes de viatjar!!!!!
ResponEliminaL'orada es un peix que dóna molt joc per farcir, nosaltres també en tenim alguna recepta.
petonets
Deliciós! sempre la faig al forn, jo, però mai farcida... una bona proposta! i ja tinc ganes de viatjar!!! com t'expliques!!!
ResponElimina