Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 28 de febrer de 2013

Minestra sobre llit de salsa de calçot {fent salut}


Verdures. Una minestra de verdures ens demana Memòries d'una cuinera aquest mes. Nosaltres que som obedients la fem i complim: d'una manera senzilla i sense massa feina, remenant el calaix de les verdures. Això sí, presentada amb la importància de un plat exquisit i amb una salsa que un enriquirà el paladar: de calçots!
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 2 patates mitjanes
 - 8 escalunyes
 - 2 carxofes
 - 4 calçots prims nets i polits
 - 8 cols de Brussel·les
 - 12 tirabecs
 - 1/2 pastanaga
 - tires de pernil salat
 - Tires de llom de porc
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
per a la salsa:
 - 1 tassa (llet) de brou (vegetal o de carn)
 - 1 tassa (llet) de vi blanc
 - 1 cullerada sopera de farina
 - sal i pebre
 - 4 calçots prims nets i polits
 - oli d'oliva

Farem:
Courem les verdures al vapor, mentre preparem la salsa.
En una paella ben calenta hi fregim el pernil i el llom amb un mica d'oli, reservem.
A la mateixa paella hi afegim una mica més d'oli i sofregim els calçots tallats ben fins.
Salpebrem.
Afegim el vi i deixem que redueixi una mica i hi aboquem el caldo i barregem la farina.
Ho deixem coure uns cinc minuts i passem per un colador xinès.
Emplatem posant la salsa al fons del plat i a sobre les verdures salpebrades i el pernil i el llom.
Tot un luxe de plat.
Si us ve de gust i no en teniu prou amb la salsa, amaniu-ho amb un bon oli d'oliva.
De fons Robert Palmer, ai com m'agrada amb She makes my day, i a la taula un bon vi rosat.

27 comentaris:

  1. Carai, amb Robert Palmer de fons, dius? això sí que és evadir-se de la realitat. Una bona menestra, una salsa excel·lent de calçot... i a ser feliç!! Petonets

    ResponElimina
  2. doncs mira, jo que no m'estimo gaire la minestra aquesta em sembla deliciosa i es de les que m'ha fet salivar de les vistes fins ara... que llesta ets, posan-t'hi un toquet de pernil, la salsa de calçots.... com es nota que ets mare i avia i saps "com vendre" el producte. M'agrada molt i a més presentat així.... me la menjo tota!!!!!!

    ResponElimina
  3. Ohhh però quina pinta tan bona que te això!!!! T'ha quedar fantàsticament presentat, hi ha verdures que hauré de buscar què són això sí jajaja. Petonets!!!

    ResponElimina
  4. Carai, això no és una minestra qualsevol!!! Molt bona, Nani!!! I les fotos cada dia m'agraden més, tenen un aire de restaurant amb estrella!;-)
    Petons, guapa, i que vagi molt bé demà!

    ResponElimina
  5. Como tu bien dices todo un lujo de plato. Y esa salsa de calcots, que seguro que está divina. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  6. Això és una minestra de luxe! Nani, et faran ambaixadora dels calçots eh? Una abraçada, Marta

    ResponElimina
  7. Caram, es de Diumenge aquesta minestra!!! Un peto

    ResponElimina
  8. Si que es una bona minestra!!!!!
    De luxe...
    A més potser un plat ùnic.
    Petonets

    ResponElimina
  9. Hola!!! Molt bona la teva proposta.
    Siiii, ens veiem dissabte!
    Petons

    ResponElimina
  10. Aixó es un plat de luxe!!! Verduretes amb salsa de calçots... que més es pot demanar??? Petonets.

    ResponElimina
  11. Bona aquesta minestra Nani!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. M'encanta la teva minestra i la salsa de calçots sorprenent!! Per acompanyar qualsevol coseta!!

    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  13. S'ha de fer cas a les noies de Memories! jeje!
    Aquest any estàs treient molt de rendiment als calçots! ha d'estar molt bona per acompanyar les verduretes!
    ptns!

    ResponElimina
  14. VIsca la minestra i una altra versíó amb calçots!! que bo!!

    feliç cap de setmana

    petonets!

    ResponElimina
  15. M'encanta la teva proposta, perquè té verdures ben variades i força diferents a les més habituals. Tirabecs, calçots, cols de bruseles... boníssima!

    ResponElimina
  16. ostres Nani! cada cop m'agraden més les teves presentacions!!! aquesta minestra és de luxe. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  17. Nani, t'ho dic sovint però tens una gràcia especial per presentar els plats però ja veig que no sóc la única que t'ho dic.
    M'encanten els calçots i les diferents versions que ens vas donant amb aquest ingredient.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  18. En la salsa està el gust i la gràcia!!!

    ResponElimina
  19. Qué buena, Nani!! La presentación genial, y tu propuesta con la salsa romescu muy buena. Me ha gustado muchísimo. Un besazo.

    ResponElimina
  20. Menestra dices Nani????? si parece un cuadro, que bonita presentación y que plato tan rico.
    Besos, feliz semana.

    ResponElimina
  21. Eres una autentica artistaza, vaya menestra, la pongo yo en casa y se me caen todos de culete, jeje! Un besazo y feliz tarde de domingo!

    ResponElimina
  22. Quina bona idea...amb la salsa dels calçots no hi ha cap verdura que s'hi resisteixi!!!

    Molts petonets guapa!!!

    ResponElimina
  23. Boníssim el toc de salsa de calçots!!! Petonets!

    ResponElimina
  24. Boníssima Nani!! les verdures m'agraden moltíssim i aquesta idea d'acompanyar-les amb la salsa de calçots, m'ha encantat! Ja tinc ganes de saber el proper repte.
    Petons!

    ResponElimina
  25. Hola guapa!! Em va agradar molt coincidir amb vosaltres dissabte. Ara ja et poso cara i veu!
    Gràcies per preocupar-te per mi... :)

    Feliç setmana!

    ResponElimina
  26. Tiene que ser un placer, qué rica y esa salsa siempre es un acierto.

    ResponElimina
  27. Quines meravelles que fas amb unes verduretes ! M'encanta aquesta salseta de calçots per sofisticar les verdures més bones!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina