Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 5 de gener de 2014

La galette des Rois {pour ma petite fille}


La meva ajudant de cuina aquests dies està de vacances amb els altres avis. Però em va demanar que li preparés la galette des Rois. És un pastís francès que vam fer l'any passat i li va agradar molt. Com que és la reina de casa, la seva vovà li fa una galette i li envia per un missatger reial. Violeta, aquí la tens.

Necessitarem:
 - 2 paquets de pasta de full (forma rodona)
 - 125 g de mantega en pomada
 - 125 g de sucre
 - 125 g d'ametlla en pols
 - 3 ous
 - 1 cullerada (cafè) de canyella
 - una fava seca

Farem:
Barregem el sucre i la mantega tallada a daus.
Afegim dos ous i les ametlles en pols.
Posem una de les pastes de full sobre paper vegetal en una safata de forn.
Aboquem per damunt la pasta que hem preparat i hi posem la fava.
Recobrim amb l'altra pasta de full (amb forma rodona però retallada més petita).
Tanquem les vores tot fent caragols amb la pasta.
Pinzellem la galette amb un ou batut i fem dibuixos amb la punta d'un ganivet.
La posem al forn, que haurem prescalfat a 180º, durant 30 minuts o fins que estigui daurada.
Tallem i repartim. I qui trobi la fava al seu tros serà coronat rei!
La Violeta també és una Súper3, Tots som súper, tots som grans siguem petits o gegants...
Avui tanquem els comentaris, perquè tots tenim molta feina per a anar preparant les sabates, les garrofes i l'aigua per als camells... uf!!! Que ja estan venint... quins nervis!!!