Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 16 de març de 2015

Cóc d'oli d'oliva {i arriba la primavera}


I un any més arribarà la primavera. La rebrem contents i amb ganes de bon temps, però el fred encara serà present i engegar el forn continuarà venint de gust. En el taller que vaig assistir fa uns dies, la Mercè Cabestany ens va donar la recepta del cóc d'oli que var ser servit a les postres. Era tan bo que l'he volgut fer tot introduint alguna modificació.
La mesura que he usat és la d'un iogurt però que és susbstituit per llet. Hi he afegit farina de garrofa per a donar-li color. El motlle emprat és d'11 cm de diàmetre per 9 cm d'altura.

Necessitarem:
 - 1 mesura de iogurt (mi) de llet
 - 1 branca de romaní
 - 2 (mi) de farina 
 - 1 (mi) de farina de garrofa 
 - 1 (mi) de sucre
 - 1 (mi) d'oove - oli d'oliva verge extra
 - 2 ous
 - 8 g de llevat en pols
 - 15 avellanes trossejades

Farem:
Infusionem la llet amb la branca de romaní fins que bulli, apaguem el foc i reservem.
Engeguem el forn a 170º.
Barregem els ous i el sucre en un bol gran.
Incorporem les farines i l'oli remenant.
Anem incorporant la llet continuant remenant.
Afegim el llevat i trossets petits de les fulles de romaní.
Finalment hi posem les avellanes.
Aboquem la massa en un motlle oliat.
Enfornem i controlem que es cogui bé, aproximadament uns 50', per al meu motlle i forn.

La flaire que fa la cuina és de camp: el romaní deixa empremta.
El suplement dominical ens parla de la primavera i jo m'imagino passejant per París que és una preciositat tot l'any però especialment en aquesta estació.

5 comentaris:

  1. Aquest cóc amb romaní, oli d'oliva i farina de garrofa ha de ser un plaer pels sentits Nani... quina font d'inspiració!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  2. La farina de garrofa li dóna un aire de xocolata que passa desaparcebut per molts nens (i no tant nens). És una bona manera de que mengin sa pensant que mengen xocolata ;)
    Anna

    ResponElimina
  3. Un cóc delicat i molt aromàtic......una delícia!!!
    Petons, Nani!
    Olga

    ResponElimina
  4. Ja m'imagino l'aroma que es deu sentir a la cuina!!!! Fa temps que no faig servir farina de garrofa, i realment va bé perquè sembla que tinguis al davant un pastisset de xocolata!
    Petons

    ResponElimina
  5. Deu tenir un gust molt especial i original, amb la llet infusionada i els fruits secs. Val la pena de tastar!
    Marta

    ResponElimina