Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 23 de març del 2015

Arròs a la cubana {amb tomàquet i ous de casa}


És el que passa amb l'hort i els cultius: quan arriben ho fan de cop i tens molt de tot. I així vénen els tomàquets. D'una qualitat excel·lent, maduren al sol d'estiu i els culls al punt. Les amanides resulten exquisides i els gaspatxos com us ho podria dir... Els tomacons ens duren fins a arribar la nova collita. Arengades amb tomacons i alls fregits i el pa amb tomàquet amanit amb un bon oli d'oliva constitueixen un luxe immesurable. Amb la salsa que fem amb cinc hores de cocció guarnim els plats de petits i grans, macarrons, espaguetis, arrossos i més, la resta de l'any.
I ho completem amb els ous que ens donen diàriament les gallines felices del nostre galliner ecològic. Dieta mediterrània al màxim amb les hortalisses que van arribant al seu temps.

La recepta de l'arròs d'avui que no cal que us doni quantitats ni com fer-la: un arròs blanc al gust de casa, un ou fregit com millor sabem fer i uns plàtans enfarinats i fregits amb oli d'oliva. La salsa de tomàquet que encara n'estem menjant ara us diré com la faig:

Cullo els tomàquets madurs. Els pelo i en trec les llavors. Els vaig posant en un escorredor on aniran perdent l'aigua. Poso oli d'oliva verge extra de la millor qualitat en una cassola gran, hi aboco els tomàquets, hi afegeixo dues cabeces d'alls, una branca d'orenga que agafo tot passejant pel camí, salpebro amb coneixement. Ah, i una cullerada sopera de sucre. A foc tranquil durant cinc hores, tot remenant de tant en tant amb amor. Mentrestant passa la vida: llegim, parlem, cuidem el jardí, juguem, ...
Un cop feta l'envasem, encara calenta, en pots que hem esterilitzat degudament, tapem fort, els tombem boca avall i deixem refredar així. Etiquetem i cap al rebost. A la tanda que vaig fer el setembre la Violeta, la meva ajudant, em va fer les etiquetes. I és que a l'estiu la vida al camp dóna per a molt... 
Con los años que me quedanGloria Estefan.

6 comentaris:

  1. Un autèntic luxe. Els tomàquets, les gallines, el "passa la vida"... i l'arrosset. Boníssim.
    Marta

    ResponElimina
  2. Amb tomàquets d'aquests, aquest plat és de luxe!!! Jo els faig sencers, només escaldats i sense pell, a l'hivern s'agraeix tenir-ne al rebost!!! bona setmana!

    ResponElimina
  3. Hola Nani. Aunque últimamente estoy muy ausente de todo ésto, no he podido evitar soltar una sonrisa cuando he visto tu receta. ¡Esos tomates! Que cosa tan buena. Sé perfectamente que ese arroz a la cubana tiene que ser muy especial. Ya me gustaría poder mojar un trocito de pan en el huevo.
    A ver si hablamos.
    Besitos.

    ResponElimina
  4. Això si que és un plat de luxe Nani!!! No sé si m'agradaria més menjar aquest plat o estar passejant juntes mentres tenim els tomàquets cuinant-se :o)
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Tomàquets i ous casolans.
    Un plat senzill, però amb una presentació de luxe.
    Ara mateix em vindria de gust un plat com aquest.
    Petons

    ResponElimina
  6. Una recepta que a casa meva es un exit garantit i en aquest cas amb ingredients de casa aixo si que es una meravella
    Petons
    Conxita

    ResponElimina