Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 16 de març del 2015

Cóc d'oli d'oliva {i arriba la primavera}


I un any més arribarà la primavera. La rebrem contents i amb ganes de bon temps, però el fred encara serà present i engegar el forn continuarà venint de gust. En el taller que vaig assistir fa uns dies, la Mercè Cabestany ens va donar la recepta del cóc d'oli que var ser servit a les postres. Era tan bo que l'he volgut fer tot introduint alguna modificació.
La mesura que he usat és la d'un iogurt però que és susbstituit per llet. Hi he afegit farina de garrofa per a donar-li color. El motlle emprat és d'11 cm de diàmetre per 9 cm d'altura.

Necessitarem:
 - 1 mesura de iogurt (mi) de llet
 - 1 branca de romaní
 - 2 (mi) de farina 
 - 1 (mi) de farina de garrofa 
 - 1 (mi) de sucre
 - 1 (mi) d'oove - oli d'oliva verge extra
 - 2 ous
 - 8 g de llevat en pols
 - 15 avellanes trossejades

Farem:
Infusionem la llet amb la branca de romaní fins que bulli, apaguem el foc i reservem.
Engeguem el forn a 170º.
Barregem els ous i el sucre en un bol gran.
Incorporem les farines i l'oli remenant.
Anem incorporant la llet continuant remenant.
Afegim el llevat i trossets petits de les fulles de romaní.
Finalment hi posem les avellanes.
Aboquem la massa en un motlle oliat.
Enfornem i controlem que es cogui bé, aproximadament uns 50', per al meu motlle i forn.

La flaire que fa la cuina és de camp: el romaní deixa empremta.
El suplement dominical ens parla de la primavera i jo m'imagino passejant per París que és una preciositat tot l'any però especialment en aquesta estació.

5 comentaris:

  1. Aquest cóc amb romaní, oli d'oliva i farina de garrofa ha de ser un plaer pels sentits Nani... quina font d'inspiració!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  2. La farina de garrofa li dóna un aire de xocolata que passa desaparcebut per molts nens (i no tant nens). És una bona manera de que mengin sa pensant que mengen xocolata ;)
    Anna

    ResponElimina
  3. Un cóc delicat i molt aromàtic......una delícia!!!
    Petons, Nani!
    Olga

    ResponElimina
  4. Ja m'imagino l'aroma que es deu sentir a la cuina!!!! Fa temps que no faig servir farina de garrofa, i realment va bé perquè sembla que tinguis al davant un pastisset de xocolata!
    Petons

    ResponElimina
  5. Deu tenir un gust molt especial i original, amb la llet infusionada i els fruits secs. Val la pena de tastar!
    Marta

    ResponElimina