Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 13 de setembre del 2013

Cultivant l'hort urbà {ha nascut en Max}


L'Ester del Picaronablog ha creat un repte mensual per a blogaires d'horts urbans. El nostre és un blog gastronòmic, però en tenim un de petitó. Aquest mes convida a explicar com ha anat la temporada d'estiu. I jo li dic que he anat regant les maduixes, que han crescut moltíssim i encara estan productives, la menta, la farigola, el romaní, la sàlvia que torna a estar esplèndida i el llimoner que estic tractant perquè ha agafat pugó. I poca cosa més.
A mig estiu vaig plantar una parra de raïm que està creixent i que fa molt de goig i veurem com passa l'hivern. Durant tot l'any vaig plantant i collint segons la temporada: uns enciams de fulla de roure, uns cabdells que surten molt tendres, unes bledes que només en 10 dies s'han aixecat un pam, uns planters d'api que ens perfumaran algun que altre brou, unes llavors de bajoques que ja veurem i les noves herbes aromàtiques que ens animen la cuina (espernallac, farigola, menta, orenga). La marialluïsa encara té fulles i aviat les assecarem. Ah, em deixava la tarongina que ha sorgit espontània entre les maduixes i aroma l'ambient després de la pluja.
I us preguntareu perquè he guarnit l'hortet amb banderoles de Mèxic? Doncs perquè els meus amics César i Marta, que el seu dia varen participar a la nostra cuina amb receptes d'aquell país, han augmentat la família amb el Max, un nen preciós que ha vingut amb tot l'amor del món. Txarango li canta Quan tot s'enlaira, de l'àlbum Benvinguts al llarg viatge, el llarg viatge de la vida que el Max ara comença. Benvingut Max!

15 comentaris:

  1. Primer de tot felicitats al benvingut i als seus pares!!!!
    Felicitats tambè a Mèxic doncs el proper dilluns cel.lebra el dia de la Independencia!!!!
    Felicitats a la Nani, per lligar-ho tot i portar-nos aquest hort tan bonic...i tan "chic". M'agrada moltíssim...i et felicito per l'exit de mantener-lo sa i formòs. Jo amb les herbes aromàtiques ho he intentat mil cops però no hi ha forma...la albahaca se'm omple de mosca blanca, la menta s'em pudreix, i el romaní s'em crema (i nomès em dona el sol a la tarda!!!!). M'ha encantat el teu hort urbà!!!!!

    ResponElimina
  2. Tens l'hort preciós, enhorabona!
    Com tractes el llimoner? Jo tinc un mandariner i també m'ha agafat pugó :(

    ResponElimina
  3. Enhorabona per l'hort, és maquíssim! De ben segur que deu fer una olor boníssima amb les plantes aromàtiques. A més ho tens molt ben organitzat i cuidat. Petons

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats al benvingut :o)

    L'hort està preciòs Nani, es nota aquest clima tan bò que teniu.... aquí gairebé tot ja estaria mort de fred (8º aquest de matí deixant la polyanna a l'escola...), però així vaig somiant i penso que la propera primavera plantarem maduixes amb la nena al balcó sense mudança!!!
    Petonets i bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
  5. Que bonic, Nani, és preciós! Jo de cara l'any que ve em planificaré millor l'hort, a veure si el fem més productiu, encara que no em puc queixar. Fins hi tot estic planificant plantar alguna verdura d'hivern, com alguna col, àpit...
    Gràcies, guapa, bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. oh, el tens preciós!! No coneixia el repte de la picarona... el tindrem present a partir d'ara, que també tenim hortet! no tan cuidat com el teu, tot s'ha de dir... Petonets!

    ResponElimina
  7. Nani, tens un hort precios!! Jo tinc alguna planteta aromàtica, tomaquets cherry i pebrots. Tenia maduixes pero s'han mort... Ni idea de perque... Un peto i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies Nani! Quin regal més bonic!

    ResponElimina
  9. Quin hort més cuco que tens Nani! L'Esther ha tingut molt bona idea perquè cada vegada són més qui es fa un hortet hurbà. Marta

    ResponElimina
  10. Jo no puc dir res Nani, només que de "gran" vull ser com tu i tenir mas, hort urbà... i tot cuida't fins el darrer detall!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. però quin hort urbà tant ben cuidat!!!!! quin goig!

    petonets i fins dissabte!

    ResponElimina
  12. Qué preciosidad y la satisfación que trae consigo, a parte de lo rico que está todo. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  13. Hola !
    Mi nombre es Silvia, te leo desde Córdoba, Argentina. No conocía tu blog hasta ahora que Elena (Cósima P.) ha hecho referencia al magnífico encuentro que celebraron.
    Me ha gustado mucho lo que vi, cuanto más que por estos días con mi esposo estamos pensando en cómo armar una huerta en nuestra casa, sin tierra y con poco patio. ¡Imaginate mi sorpresa al encontrar este post sobre huertos urbanos!
    Tus fotos son preciosas y veo que aprenderé mucho en aquellas visitas virtuales que emprenda a tus líneas.
    Ha sido un placer conocerte.

    ResponElimina
  14. Hola Nani, i gràcies per participar explicant com havia anat el teu hort aquest estiu! M'ha agradat molt la teva taula de cultiu, que coquetona!
    Estic com tu, amb una parra nova. A veure si algu ens explica què hem de fer durant l'hivern per poder collir raïm l'any vinent. Una abraçada!

    ResponElimina