Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 5 de setembre del 2013

Molls de Tarragona al perfum de fonoll {i flors}


Fa uns dies us vaig dir que cuinaria alguna cosa amb fonoll. Al final l'he fet però amb les branques, ja en pensarem una altra més endavant amb les fulles. Resulta que vaig passar per Ribes Decoració a cercar una roba per a entapissar. Em vaig endur una sorpresa en veure una de molt bonica amb flors de fonoll. Tot d'una em van inspirar el plat que havia de fer amb uns molls. Aquí els teniu.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 6 molls (jo els he comprat de Tarragona)
 - branques de fonoll
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - 1/2 got de vi blanc
 - sal i pebre
 - julivert

Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º.
En un cassó amb aigua bullim durant un parell de minuts les branques de fonoll, escorrem i les posem en una safata per anar al forn.
Per sobre hi posarem els molls que haurem demanat a la peixateria que ens els deixin nets i sense espina.
Hi aboquem el vi i l'oli d'oliva.
Per sobre hi posem la mantega i salpebrem.
Ho deixem al forn (uns 25 minuts o fins que veiem que estan cuits).
Servim amb julivert esmicolat per sobre.
La cuina estarà perfumada de fonoll, així com el peix.
Serviu-lo amb un puré de patates.
Les branques de fonoll només com a decoració del plat.

El complement que tinguérem mentre ens els menjàvem, a part del vi, la veu de Billie Holiday, The way you look tonight.

14 comentaris:

  1. Ha de ser bo, tan lleuger i refrescant aquest plat. La decoració del teixit és preciosa, Nani.

    ResponElimina
  2. Ooooh com m'agrada el fonoll!! i així amb molls no ho he provat mai, sembla una bona combinació... peixet al forn, estovalles noves i Billie Holiday... l'àpat perfecte ;-)

    ResponElimina
  3. Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
    M'encanten els molls i m'encanta el fonoll, així que m'has encertat el gust al 100%. Provaré la combinació!

    ResponElimina
  4. Molls del Serrallo? Mare meva quina bona pinta! A més el fonoll és molt digestiu! Boníssim! :)

    ResponElimina
  5. Quin plat més delicat! Ha de ser una delícia!
    Petons maca
    Sandra

    ResponElimina
  6. A casa el fonoll no els agrada, així que pràcticament mai no el faig servir. Però hauré de fer una revolució o algo així, perque amb els molls ha de combinar 'de muette' :)

    ResponElimina
  7. Mai he cuinat amb fonoll, aquests molls, tan senzillament elaborats , han d'estar deliciosos. I l'acompanyament musical ho acaba de brodar. Petons.

    ResponElimina
  8. Els molls m'encanten...un gust que he heretat del pare, que li encantaven a pesar de les espines. El seu color em sembla pura tendressa i amb aquestes branques.... genial.
    Bona inspiració...i romántica posada en escena.... I love the way you look always!!!!!

    ResponElimina
  9. Riquíssim, Nani! Moltes gràcies i feliç cap de setmana, bonica!

    ResponElimina
  10. Aquesta combinació me l'ha va fer conéixer l'Olivier abans d'estar junts i sempre em porta bons records :o) Deliciosa i amb el seu punt d'anís és una meravella... com aquestes imatges!
    Avui primer dia de col.legi sencer per la POlyanna, ja veurem que tal li ha anat a la princesa rosseta de casa :o)
    Petonets i bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
  11. Justament ahir en volíem comprar (a una peixateria d'Igualada que compren a Tarragona) però la meva mare no sabia com cuinar-los. Ara ja li puc explicar la teva recepta. Però si no trobem fonoll, de quina altra manera es poden fer?
    Petons Nani i feliç aniversari! :)

    ResponElimina
  12. Aiixxx, m'havia passat per alt aquesta entrada teva... imperdonable no tastar aquests mollets!!
    I com sempre la perfecció fins el darrer detall ;-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  13. Molt refrescant aquest plat! He descobert aquest estiu el fonoll, i trobo que té un aroma deliciós i molt especial, com el teu blog. :) Petonets!

    ResponElimina