M'estic imaginant la cara de molts en veure la recepta d'avui: fesols cuits? Segur que els sabeu fer. Però no és una recepta normal, és una recepta emocional. Com ja vàrem dir a l'últim post amb en Napi, els pròxims dies 29 i 30 de novembre hi haurà el Gran recapte del Banc dels Aliments. I nosaltres hi tornem a participar, com cada any, amb Blogs contra la fam que ens demanen de fer una recepta que porti un dels ingredients que es recomanen recaptar.
Nosaltres ho fem amb uns fesols, que es podran comprar secs o bé en conserva i ens costaran ben poc. Si els fem a casa, podrem aprofitar l'aigua que queda de coure'ls i fer una sopa escaldada. Pot ser una bona aportació amb pocs diners, si no es pot més. Comprar un paquet de fesols secs de 1/2 kg ens pot costar a partir de 1,40 € i dóna per a 4/6 racions. Si són en conserva, un pot de 400 g costa 0,51€ i surten 2/3 racions. Amb poc podeu aportar un plat calent per a qui ho necessita.
Nosaltres ho fem amb uns fesols, que es podran comprar secs o bé en conserva i ens costaran ben poc. Si els fem a casa, podrem aprofitar l'aigua que queda de coure'ls i fer una sopa escaldada. Pot ser una bona aportació amb pocs diners, si no es pot més. Comprar un paquet de fesols secs de 1/2 kg ens pot costar a partir de 1,40 € i dóna per a 4/6 racions. Si són en conserva, un pot de 400 g costa 0,51€ i surten 2/3 racions. Amb poc podeu aportar un plat calent per a qui ho necessita.
Si els voleu coure a casa,
Necessitarem:
- fesols
- aigua
- sal
- oli d'oliva
- una branqueta de farigola
Farem:
Deixem els fesols en remull al vespre i durant tota la nit.
Sempre cuino els llegums a l'olla de pressió, m'agraden com queden i és més econòmic.
Els posem a l'olla i els cobrim amb aigua, uns tres dits per sobre.
Deixem coure entre 25/30 minuts.
Posem a punt de sal un cop cuits.
Servir amb una mica de suc dels fesols, amanir amb oli d'oliva, sal i una branqueta de farigola que el convertirà en un plat de tres estrelles.
Aquest plat a casa el mengem un cop per setmana i és un autèntic festí.
Els llegums són necessaris per a una bona alimentació.
Cal que els comprem per al cos i per a l'ànima. Hem de recaptar força. Penseu-hi!
Mentre escrivia l'entrada escoltava Isao Tomita, la Suite Bergamasque Clair de Lune de Debussy. Una música màgica per a fer somiar, per a imaginar i per a creure que estem en un món solidari. Ens necessitem, ens necessiten.
Doncs no hi ha rès mes bò que una bona llegum ben bullida, sense trencar, amb el seu raig d'oli de qualitat!!!!! Per mi, no fan falta mès coses!!! Un dinar de 10!!!!
ResponEliminaPrecioses fotos Nani, que nomès fan que estimular l'apetit i el plaer!!!!! Petonets!
Una recepta emocional que sovinteja a moltes cases.
ResponEliminaAmb un rajolinet d'oli del raig són una menja exquisida.
PTNTS
Dolça
Nani, una recepta perfecta. Molt nutritiva y una bona aportaciò
ResponEliminaFets a casa y amb un raig d' oli, no te color. A casa es un plat que ens encanta.
Petons
Un plat senzill, ben bo, i amb el toc de la farigola dóna un gustet extraordinari!
ResponEliminaPetonets
Un bàsic a totes les cases, recordo que el meu pare les menjava amb uns talls de patata bullida I un bon raig d'oli I no li calia res més. Realment una recepta emocional, sí. Petons.
ResponEliminaLas alubias blancas como aquí las llamamos son uno de esos platos de toda la vida, que no por económicos gustan menos. A mi las legumbres personalmente me encantan y si además resultan sanas y económicas que mas podemos pedir. Si es que muchas veces presentamos platos de lo mas elaborados y novedosos y tenemos unas alubias como estas que te hacen saltar de la silla. Como te dije en el post anterior, una iniciativa que aporta nuestro pequeño grano de arena en la terrible situación que por desgracia estamos viviendo. Bss preciosa y buen fin de semana.
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
Que bons Nani! Els llegums són un bon plat contra la fam, extraordinària aportació, hi tan!
ResponEliminaFelicitats, guapa, i bon cap de setmana!
A casa sempre agraden molt els fesols cuits, en lloc de pot, i també els faig a l´olla express... m´apunto el toc de farigola.. petons,
ResponEliminaAra que per fi ha arribat el fred, aquests guisats de llegums ja vénen molt de gust!
ResponEliminaSenzill i sempre bo!
ResponEliminaLlegums imprescindibles en l´apat setmanal!
ResponEliminaI ben bons que són els fesols! A veure si sóc a temps de participar al repte i animar els meus lectors a aportar el seu granet de sorra pel gran recapte...
ResponEliminaA mi el llegum, com més m'agrada és acabat de coure i amb una mica d'oli d'oliva i en algun cas, una mica de cansalada. Feia temps que no passava per aquí, he estat una mica desconnectada últimament!
Petons Nani!
No hi ha res més bo que un bon plat de fèsols ben cuits i preparats amb amor... I molta qualitat nutricional i proteina vegetal per pressupostos ajustats.
ResponEliminaUna gran causa Nani!!!
Petonets i molt bona setmana,
palmira
Els fesols han estat els últims llegums que he incorporat a la meva dieta. De petita els odiava, tot, cigrons, llenties, mongetes... però ara, de mica en mica he començat a apreciar-los i cada vegada en sóc més fan. Bé, de fet, no podria resistir-me a un plat com aquest.
ResponEliminaNani, que bones son aquestes receptes, senzilles i de tota la vida.
ResponEliminaPtnts.
Su.
Una senzillesa tan deliciosa.....
ResponEliminaEl toc del timó ha de ser impressionant.
Petons,Nani!!
Olga
Son baratas ,sencillas de hacer y riquisimas.
ResponEliminaTienes unos platos estupendos y unas fotos preciosas.Asi que me quedo por aqui.
Un abrazo.