Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 19 de novembre del 2013

Flam de xocolata blanca {l'heu de fer!}


De tant en tant, al correu electrònic anem rebent resums de receptes que no sabem d'on han sortit i d'altres sí, que vénen amb noms i cognoms. La d'avui és una de tantes que han entrat i ve d'un resum de la casa Nestlé. Entre elles n'hi ha una de flam de xocolata blanca i jo me l'agafo perquè aquest mes participem, com acostumem fer, a Memòries d'una cuinera que ens proposen fer-ne un.
Per a sis racions,

Necessitarem:
 - 1/2 l de nata per a muntar
 - 1 rajola de xocolata blanca per a postres Nestlé - 180 g
 - 5 rovells d'ous
 - 100 g de sucre
 - caramel líquid

Farem:
Escalfem la nata i quan comenci a bullir, la traiem del foc i hi afegim la xocolata esmicolada.
Remenem fins que s'hagi fos.
Barregem els rovells amb el sucre i ho afegim a la nata remenant contínuament.
Ho aboquem en una flamera o en petites individuals, com les meves, que haurem caramel·litzat prèviament (jo he usat caramel Royal).
Ho courem al bany maria a 180º fins que el flam hagi quallat, jo he necessitat 45 minuts.
Desemmotllem quan estiguin freds.
Per a guardar-los al frigorífic tapeu les flameres amb film transparent.

Les plantes i l'hort necessitaven pluja. I ha vingut! Un gran plaer escriure mentre plou i escoltar bona música alhora: Les parapluies de Cherbourg, per Didier Riey i el seu violí boig.

18 comentaris:

  1. Bona proposta, Nani. Les terrines per aquests flams són una cucada. Petons

    ResponElimina
  2. Es paraigues de Cherbourg es una preciosa melodía...i els flans de xocolata....una debilitat!!!! i si a sobres es blanca..... encara millor....!!!!!! estic d'acord amb la marina, les terrines sòn preciòses!!!!!!

    ResponElimina
  3. Amb la xocolata queda un flam deliciós. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  4. Quina textura Nani! I les flaneres aquestes m'agraden molt, amb molts colors!
    Tinc un kilo de xocolata blanca Valrhona que van comprar els meus sogres però ells no mengen xocolata blanca, així que amb una miqueta ja sé quina recepta faré!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. flams de xocolata blanca... que bons... amb pluja o sense !!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. M'encanten les terrines!! I el seu contingut encara més, de xocolata blanca han de ser boníssims aquests flams!
    Petons

    ResponElimina
  7. A casa tinc dos fans de la xocolata blanca que estarien encantats amb aquest flam.
    I tant que hi participes, fins i tot abans de tenir bloc i tot.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. Hola,
    Amb xocolata blanca.. si que no em puc resistir a aquest flam. Ah! precioses aquestes flameres. Petons

    ResponElimina
  9. Aquests flamets han de ser una delícia nena! I amb aquests recipients tan bufons encara millor!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Que cosa más rica, te han quedado estupendos. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  11. Deliciós aquest flam, I unes fotografies precioses. Petons.

    ResponElimina
  12. Nani, este chocolate de Nestle es fantástico, no lo he probado,en flan, pero no tardaré porque viendo tu receta, ummm!!!! Se me hace la boca agua.
    Besos linda.

    ResponElimina
  13. M'agrada molt la xocolata blanca!! Aquesta proposta de flam és deliciosa!! Petonets!

    ResponElimina
  14. De xocolata blanca no l'he provat, i ha d'estar deliciós!! aquestes flameres m'encanten!!

    ResponElimina
  15. Encara que sigui un pecat, m'encanta la xocolata blanca!

    ResponElimina
  16. Ostres, deu ser fins i tot millor que una pannacotta, oi? Ho provarem, i tant! Una abraçada Nani!

    ResponElimina
  17. Fantàstic! el clàssic és el millor...no ho dubtis!

    ResponElimina
  18. A casa segur que triomfa aquesta recepta!! Moltíssimes gràcies per participar reina. petonets

    ResponElimina