Tenir aquest blog fa que aprengui a fer receptes que desconec. M'agrada participar en reptes d'altres blogs perquè ens fan propostes que moltes vegades no sé ni com començar. El d'avui és el de Tia Alia recetas i que es publica l'últim dilluns de mes. Així que avui toca. Aquest cop he agafat la proposta dolça i tot que em feia una mica de mandra (pelar castanyes costa), la teniu aquí tal qual està escrita, però he reduït les quantitats
i poso les que emprat,
i poso les que emprat,
Necessitarem:
- 1/2 kg de castanyes
- 1/4 l de llet
- 100 g de xocolata esmicolada Creo
- 1 copa de rom (jo hi he posat Chartreuse)
- 3 cullerades soperes de sucre
- 300 g de galetes o melindros
- flors d'hibiscus en conserva
Farem:
Es bullen les castanyes, prèviament haurem fet un petit tall a la pell, durant una mitja hora i les pelem.
Les passem per un passapuré.
Posem la llet a escalfar juntament amb el sucre i quan estigui calenta hi aboquem el puré de castanyes, tot anant remenant fins que quedi com una crema espessa i suau.
Seguidament hi afegim la xocolata ratllada.
Folrem el motlle amb les galetes, o amb melindros, sucades amb Chartreuse i ho farcim amb la crema, cobrint la superfície amb més galetes.
El deixem un parell o tres hores en un lloc fresc i es treu quan estigui quallat.
Servim amb un rajolí de Chartreuse per sobre i unes flors d'hibiscus que li donaran un toc de color.
Llevar-nos diumenge al matí, tot un dia per endavant, i pensar què tindrem de postres ens fa agafar el dia molt bé. A la gramola sona Sunday morning, Maroon 5.
T'ha quedat preciós, Nani.
ResponEliminaUna preciosa presentación.
ResponEliminaBesotes
Una senyora chalota, t'ha quedat impressionant de maca. Petons!
ResponEliminaAna
Elegantíssim!!!
ResponEliminai segur que boníssim.
PTNTS
Dolça
ResponEliminaUna preciosidad de Charlota Nani. Elegante como tu¡¡¡. Bss
Virginia "sweet and sour"
T'ha quedat super ben presentat i es veu riquísima!!
ResponEliminapetons
una delicia ! y las fotos preciosas, bicos
ResponEliminaÉs la cosa que més m'agrada d'aquests reptes, preparar receptes que abans ni sabien que existien, oi?
ResponEliminaT'ha quedat preciosa i la textura crida que vagi a agafar una cullera per disfrutar :o)
Petonets,
Palmira
Jo aquest mes no he pogut participar per falta de temps... La recepta es tota una delicia!! L'has adaptat de meravella. Un peto!!
ResponEliminaBueno, qué presentación más bonita y qué apetitosa!! Estupenda =)
ResponEliminaUn peto!
Estic d'acord amb tu, la segona foto és divina!!!!!!! M'encanta la teva charlota o pastís de castanyes!!!! Elegant, de sabor consistent i amb el chartreuse, deu tenir un toc d'aquells que agraden en els postres!!!!!
ResponEliminaFantàstic Nani!
Quina pintassa Nani!!! T'ha quedat un pastís espectacular, m'agrada molt la presentació i la combinació d'ingredients que has utilitzat.
ResponEliminaA mi també em fa molta mandra pelar les castanyes, per això en tinc tan poques receptes al blog, però la veritat és que m'encanten!
Per cert, amb quin motlle has fet el pastís?? és que ha quedat tan bonic....
Petonets!!
Ei Nee! És un motlle de suflé.
EliminaT'ha quedat preciós! Quin pastís més bonic!
ResponEliminaÉs un pastís, o és un joia? Una presentació preciosa. Petons.
ResponEliminaQué delicadeza!! Me encanta. Ha quedado precioso. Y lo de la flor de hibiscus coronando el postre ha quedado genial. Besitos.
ResponEliminaUna carlota preciosa!! Petonets!
ResponEliminaQue bonita te ha quedado, una presentación ideal
ResponEliminaEs veu contindent però molt bo. El pastís i el tall és espectacular!
ResponEliminaMarta
Les charlottes queden tant boniques!! A mi és una de les maneres que més m'agrada presentar els pastissos, i el cert és que aquest de castanya i xocolata em tempta moltíssim!!
ResponEliminaArtista!! Petonets Nani. MAR, de EQNME
Un pastís preciós Nani !! has preparat una versió maquísima i deliciosa... Petons,
ResponEliminaMadre mía que corte tan impresionante, es una maravilla, Nani estoy salivando. Ummm!!!!!
ResponEliminaBesos linda.
Lo que hace el querer algo, ¿verdad? A pesar de saber que las castañas nos iban a dar trabajo, tú llegas, te lías la manta a la cabeza y a cocer y a pelar castañas. Pero la recompensa fue deliciosa, ¿verdad? Me encanta cómo te ha quedado. Con esos bizcochos tan bien alineados y que a pesar de ser más gruesos y duros que otros, se puede adivinar que te han quedado bien esponjosos.
ResponEliminaMuchas gracias por tu participación.
Besos y feliz semana.
Que rico!!! te ha quedado impresionante.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Qué bonita, y qué corte tiene más delicioso. Bss.
ResponEliminaDono fe, per diverses receptes, que la combinació xoco-castanyes és fantàstica! Has fet un pastís visualment preciós.
ResponEliminaMe encata tu presentación. A ver si aprendo...
ResponEliminaUn besito.
Un pecat però també un plaer!
ResponEliminaEnhorabona !!!...bon treball Nani !!
ResponEliminaOhh! Que maco t'ha quedat i de sabor és molt fàcil imaginar:Boníssimmmm
ResponEliminaPetons
Aquest pastís té que ser tota una delícia!! petons
ResponEliminaQuan veig els teus pastissos i les teves fotografies penso......"ai, Olga, quant et queda per aprendre!!!!"!!!!!
ResponEliminaUn pastís de pastisseria de luxe!!!!
Petonets,
Olga
Quina bona pinta té! M'ha encantat la recepta i em sembla molt original!
ResponEliminapetons
Mai he provat un pastis de castanyes i aq té una pinta bonísima a part queda molt bonic amb els melindros.
ResponEliminaPtns.
Su.
Querida Nani, como siempre que paso por aquí me quedo con la boca abierta. A las bellísimas imágenes con las que ilustras tus entradas se une una forma de escribir tan delicada como adivino es tu forma de cocinar.
ResponEliminaMe alegra que Yolanda te haya empujado a cocinar algo que normalmente no habrías hecho. En esto estamos igual, yo no lo habría probado de no haber sido por ella.
Gracias por participar en el reto y hasta pronto!
Bss