Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 26 de març del 2014

Trena mexicana {amb colors mexicans}


Quan em vaig proposar aprendre a fer pa durant aquest any tenia molt clar que havia de començar fent els més fàcils. La massa mare que porten alguns pans em fa respecte però la cosa va bé, de moment. Tinc per costum prendre nota de les receptes que llegeixo en revistes o diaris que em cauen a les  mans. Guardava dins la meva llibreta de viatges una de pa de quan vaig visitar Mèxic.

divendres, 21 de març del 2014

Gelat de primavera {amb flors i més flors}


I passen els dies, els mesos, les estacions... i la primavera ha tornat. Benvinguda!
Fa poc celebràvem les festes de Nadal i teníem el Tió que ens portava coses. He de dir que enguany va ser molt generós amb mi. Entre les coses que em va portar: una geladora Ice Cream Maker de la Kitchen Aid. L'estri esperava pacientment al congelador per a ser estrenat i em va semblar una bona idea treure'l per a un esdeveniment important com l'arribada del bon temps.

dilluns, 17 de març del 2014

Crema de pèsols {molt fina}


Cuina de temporada, cuina propera. Comencem a tenir els primers pèsols. I que bons. Ens ve de gust una crema d'aquelles que et deixen l'ànima en pau. Gens complicada i bona. Un dels plats de la cuina de casa que la meva mare feia com ningú: velouté de petit pois frais. L'any passat amb els primers pèsols vàrem fer una truita amb els ous de les nostres gallines i us ensenyàvem els curiosos circells de la pesolera i les seves flors.

dimecres, 12 de març del 2014

Risotto amb espàrrecs {i una història d'amor}

...
   Instintivamente, pensó en el verano de sus ocho años, cuando se había marchado con sus padres a América, dos meses fabulosos que habían pasado recorriendo los grandes espacios del Oeste. Esas vacaciones habían estado marcadas por una pasión: la de los Pez. Esos caramelitos metidos en un dispensador en forma de figurita. Basta apretar sobre la cabeza para que el juguete suelte un caramelo. Ese objeto marcaba la identidad del verano. Nunca más había encontrado esos caramelos. Nathalie evocó ese recuerdo justo cuando apareció el camarero.
  - ¿Saben ya lo que van a tomar? - preguntó éste.
  - Sí. Dos risottos con espárragos. Y de postre... tomaremos Pez - dijo Markus.

divendres, 7 de març del 2014

Espaguetis amb mandonguilles {L'apartament}


La Mon, l'ànima d'April's kitch, vol celebrar el tercer aniversari com a bloguera fent un concurs. I ens convoca per a acompanyar-la fent un plat de la nostra pel·lícula favorita. A mi m'ho ha posat molt fàcil, perquè a la meva només surt un plat. De beguda n'hi ha molta, però cuinar només cuinen uns espaguetis amb mandonguilles. També ens demana que triem quin personatge voldríem ser. I com no, trio la magnífica Shirley Mclaine en el seu paper de Fran Kubelik, l'ascensorista a qui li trenquen el cor, a L'apartament (1960).

dimarts, 4 de març del 2014

Petons de xocolata {dolços petons}


No sé si us passa el mateix, però jo quan tinc una cosa per estrenar he de pensar ràpidament com i quin dia ho faré. I això m'ha passat amb el motlle de fer petons, el Pop Kiss de Lékué. Tot i que la capsa porta alguna idea, jo he volgut improvisar per ser la primera vegada, i us puc dir que no serà l'última. La Violeta ha gaudit d'allò més i el resultat: molt bo. Una manera senzilla de fer bombons i llaminadures.