A l'hort tenim un ginjoler, un arbre elegant que enamora, que ja us vaig ensenyar fa un temps. Quan arriben els gínjols, els seus fruits, sempre penso què podré fer amb ells i en quina recepta podran participar, que no sigui menjar-los al natural tal com ens agraden. Per això quan vaig veure una entrada de la Cristina de Bufet de postres amb pomes caramel·litzades, en va fer pensar que amb gínjols també quedaria bé. Dit i fet, aquí els tenim.
M'he inspirat en la seva recepta, però l'he fet sense mantega, només fent un caramel amb sucre, aigua, suc de llimona i colorant vermell. El resultat ha sigut satisfactori: han volat.
Passar una tarda a la fira, qui no ho recorda? Fa temps que no veig unes pomes fetes d'aquesta manera. Haurem de sortir amb els nens...
Somiatruites, Albert Pla&Pascal Comelade.
Nani......no t'ho creuràs.....no he tastat mai un gínjol!!
ResponSuprimeixAquests teus...no em faria res tastar-los!!
Petons i....fins dissabte!!!
Olga
Doncs jo com la Olga, no els he tastat mai!!! Pero les pomes fetes aixi m'encanten, aixi que imagino que seran ben bons!. Petons
ResponSuprimeixJo sí que n'he tastat, de fet tenim un ginjoler a l'hort, però aquest any, amb les pluges, n'hi ha molts de corcats. Amb els bons, val la pena de provar aquesta recepta, una tornada a la infància. Petons.
ResponSuprimeixA mi també em tornes a l'infància amb aquests gingols, però a casa meva sense caramel·litzar i anomenant-los "atxufaifos" ( de com els anomenava la meva àvia d'Extremadura : azufaifos, nosaltres en vam fer la nostra pròpia paraula) ;-)
ResponSuprimeixPTNTS
Dolça
Mira quina bona manera de descobrir aquest nou sabor. A més com que són més petits que les pomes deuen ser més senzilles de menjar, oi? Pels menuts de casa que sino es transformen en sucre!!!
ResponSuprimeixUna abraçada,
Palmira
T'han quedat de fàbula1. Gràcies per la menció.
ResponSuprimeixOstres quina bona idea!!!! jo fins fa dos dies tampoc coneixia els gínjols i si els he tastat és perquè el meu pare em va portar alguns (azofaifos li diu, quin nom!!!). Casualment aquest diumenge vam veure que en venien al mercat de Puigcerdà, potser es posen de moda i tot ;-)
ResponSuprimeixMagraden molt les pomes caramel·litzades i també els gínjols. Una recepta ideal.
ResponSuprimeixNo crec haver menjat ni tansols vist un gínjol mai! És gaire vergonyós haver-ho d'admetre?? Semblen bons!
ResponSuprimeixMarta