Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 18 d’agost del 2015

Berenant uns brioixos dolços amb la Violeta


La Violeta ja s'ha acostumat que li demani com ha de posar-se a l'hora de fer-li les fotos. Però avui qui comanda la sessió és ella i em treu el somriure amb les seves ocurrències:
 - Vovà, primer ensenyarem el brioix i jo faig veure que me'l menjo.
 - Sí, però mira'm.
 - Així?
 - Bé.
 - Però vull que surti com em menjo la xocolata!
I així rient jo i ella seriosa, les hem fet i com quin no vol la cosa se n'ha menjat dos i el Xingu, el gos, n'ha pescat un que ha caigut a terra.
Per a uns 22 brioxets,

Necessitarem:
 - 600 g de farina de blat de força
 - 60 g de llevat fresc (o 30 g de llevat natural sec)
 - 100 g de mantega fosa
 - 100 g de sucre
 - 150 ml d'aigua
 - 100 ml de llet
 - un polsim de sal
 - sucre humitejat i ou batut per a decorar

Farem:
Barregem el llevat amb la farina.
Batem l'aigua, la llet, el sucre i la mantega.
Afegim 300 g de farina i la sal, tot pastant molt bé durant un minut, a mà o amb robot.
Incorporem la resta de farina i tornem a pastar uns cinc minuts a mà o una mica menys amb robot.
Fem unes petites boletes d'uns 50 g cadascuna i les col·loquem en una safata untada amb oli o coberta amb paper de forn.
Els hi fem un tall central amb un ganivet ben afilat, empolvorem amb sucre humitejat i pintem amb l'ou batut.
Els deixem reposar un parell d'hores en un lloc sense corrent d'aires fins que doblin el seu volum, un parell d'hores aproximadament.
Escalfem el forn a 180º i els posem a coure fins que es daurin, uns quinze minuts més o menys.
He de dir que jo m'he distret preparant la càmera per a fer les fotos i s'han estat cinc minuts més enfornats que ha fet que acabats de sortir eren boníssims, però després han quedat un pèl secs.
Una altra vegada estaré alerta, això no pot passar.
Aquesta recepta està treta d'un paquet de farina de força Harimsa.
Mentre fèiem les fotos Shakira cantava la seva versió del Boig per tu i la Violeta i jo la taral·lejàvem. Què farà que a casa tots sapiguem la seva lletra...

3 comentaris:

  1. La Violeta....guapíssima i els brioixos...segur que deliciosos!!!!
    Petons, Nani!
    Olga

    ResponElimina
  2. Que gran s'ha fet la Violeta i que maca.
    Gaudim dels nets, es el millor !!!!!!!!
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quina Violeta més bonica...i els brioixos, a mi m'encanten!

    ResponElimina