Aquelles flors d'hivern s'han convertit en les ametlles que hem fet servir per a aquesta crema fresca. Vaig aprendre a fer-la en un dels tallers del restaurant QuintaForca la primavera passada. Va ser al mes d'abril quan els ametllons eren tendres i verds i en vaig congelar uns quants.
Com que suposo que no en tindreu podrem substituir-los per ametlles. Per a quatre/sis persones,
Com que suposo que no en tindreu podrem substituir-los per ametlles. Per a quatre/sis persones,
Necessitarem:
- 400 g de poma golden
- 200 g d'ametlla marcona
- 20 grams d'ametllons verds
- 150 ml d'oli d'oliva verge extra
- 25 ml de vinagre de bóta
- 2 grans d'all
- 600 ml d'aigua
- sal
Farem:
Pelem la poma i la posem a la Thermomix junt amb les ametlles, els ametllons, els alls, la sal, el vinagre i l'oli i ho triturem fins a obtenir una pasta espessa.
Anirem afegint aigua fins a tenir la textura que més ens agradi, tot emulsionant amb la Tmx.
Deixem refredar al frigorífic, un cop freda la passem per un colador xinès tantes vegades com calgui fins a deixar-la ben fina i molt millor si la passem per un colador de reixa metàl·lica.
En Xavi proposa servir-la amb làmines de poma ben fines i escaldades amb aigua bullent, posades als fons del plat i per sobre uns ametllons petits, un raig d'oli i cibulet picat.
Ell ho va fer amb trossets d'anguila fumada i uns ous de truita de riu de Tavascan.
Vosaltres, amb la vostra imaginació, hi podeu posar allò que més us agradi.
A la fotografia, la pasta d'ametlles només amb un quart de litre d'aigua, per a poder observar la textura, però ha de quedar fina, ben emulsionada.
Entre totes les flors tenim un jardí de roses i recordem Lynn Anderson que ens ha deixat el seu Rose Garden, que alguns hem ballat alguna vegada. Moltes gràcies per haver-nos alegrat bons moments de la nostra vida.
M'apunto la recepta i com que anem a Flix per les festes d'agost podria agafar els ametllons. Com sempre unes fotos precioses.
ResponEliminaPetonets.