Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 17 de desembre del 2015

Polvorons vegans {fets per la meva filla Zoe}


Sé que els meus néts per part d'ella no tindran mai menys de quatre potes. I que no seran sempre els mateixos, també ho sé. Ara es diuen Aquil·les i Troia, els que vindran després qui ho sap. I quan en troba algun d'abandonat, tampoc té cap problema d'adoptar-lo. Ella és així. Els animals, sobretot els gossos, són la seva vida i aquest amor l'ha dut a abraçar el veganisme. Jo no hauria dit mai que arribaria a aquest límit, però hi ha arribat i és feliç.
Avui, la meva filla Zoe participa en el blog amb uns polvorons vegans,  que fa al Forn Cabré de Reus, junt amb altres delícies també veganes, i que li treuen de les mans només surten al taulell. Els volem compartir amb vosaltres perquè realment són molt bons i, si teniu temps i ganes, els podreu fer aquest cap de setmana i sinó, els compreu. En sortiran uns vint-i-quatre, segons la mida del vostre motlle.

Necessitarem,
 - 200 g de farina d'espelta integral
 - 100 g de farina de quinoa
 - 175 g de margarina vegetal
 - 100 g d'ametlla mòlta
 - 150 g de sucre morè
 - 1 cullerada sopera de canyella en pols
 - mitja llimona ratllada
 - 50 g de cacau pur
 - sucre de llustre per a empolvorar o canyella en pols

Farem,
En una paella ben calenta, i sense oli, torrem les farines sense deixar que es cremin.
Deixem que es refredin i les pastem amb la resta d'ingredients fins que quedi una massa amorosa.
Si resultés molt arenosa, s'hi pot afegir una mica d'aigua.
Seguidament l'allisem amb un corró deixant que quedi d'un gruix d'uns 1,5 cm.
Amb un motlle que ens agradi fem els polvorons.
Els enfornem uns 10 minuts a 180º, havent escalfat el forn abans.
Deixem refredar i empolvorem amb sucre de llustre.
Queden molt bons.
També en fa d'altres tipus i que m'agraden moltíssim.
La fotografia del mig és una selfie de la Zoe.


Zoïtos, You are so beautifulJoe Cocker.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada