Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 31 de desembre del 2015

Blinis de carabassa {i acabem l'any 2015}


Fa uns dies ens va arribar a casa una carabassa gegant junt amb un lot de vins de la Cooperativa de Falset Marçà que ens van tocar en un sorteig que ells organitzaren. Es tractava d'enviar un recepta que portés carabassa i nosaltres hi participàrem amb el Suflé de carabassa, patates i bolets.
Ja sabeu que ens agrada aquesta hortalissa i com que avui farem un petit aperitiu per a acomiadar l'any ho aprofitem cuinant uns blinis, com unes creps petites que es fan a Rússia, que acompanyarem de truita fumada, crema de llet i perles de tòfona. Per a quatre persones o vint-i-sis blinis,

Necessitarem:
 - 100 g de carabassa neta i pelada, cuita al vapor
 - 50 g de iogurt natural
 - 1 ou, separant el rovell i la clara
 - 100 g de farina
 - 50 ml de llet
 - mig sobre de llevat químic, 8 g
 - un xic de sal i pebre
 - unes gotes d'oli d'oliva verge extra per a untar la paella
 - un sobre de truita fumada
 - crema de llet
 - perles de tòfona

Farem:
Xafem la carabassa cuita fins a convertir-la en puré.
El barregem amb el iogurt, el rovell de l'ou i la llet.
Tot remenant anem afegint la farina, el llevat, la sal i el pebre.
Muntem la clara de l'ou amb un polsim de sal i l'afegim amorosament a la pasta.
Escalfem una paella, no cal massa calenta que us poden quedar foscos, i untada d'oli.
Hi anem fent els blinis en petites cullerades.
Deixem coure un o dos minuts de cada costat, que girarem quan comencen a fer bombolles.
Muntem els aperitius amb crema de llet, trossets de truita fumada i perles de tòfona que hem comprat emparats en la recomanació del Manel al Mercat de Tarragona, que per festes sempre presenta exquisideses que resulten irresistibles.
Els acompanyem del vi Ètim Rosat, un vi complex i sense complexos, de la Cooperativa de Falset Marçà de la DO Montsant i que s'obté d'una selecció de vinyes velles de garnatxa i de sirà. 
El servim fresc.
Que tingueu una bona entrada d'any 2016!
I ara marxem  a acomiadar l'Home dels Nassos...


Pastime paradiseStevie Wonder.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada