Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 4 de desembre de 2015

Pollastró tofonat {fet amb crosta i romaní}


Ens agraden els pollastrons. En comprem de tant en tant. A l'estiu, servits a l’ast amb patates fregides entren com si res. O fets al forn segellats amb una massa de farina i aigua com la vam fer a la recepta de pollastrons farcits de dàtils. Com que encara ens queda mitja tòfona, perquè la laminem molt fineta i dóna per a molt, l’aprofitarem i els farem tofonats portant la natura a taula. L'efecte de la massa que preparem avui és com si el féssim amb una cocota.
Per a quatre persones o dues amb molta gana,

Necessitarem:
 - 2 pollastrons
 - 2 cullerades soperes de mel
 - 1 llimona
 - branquetes de romaní
 - una tòfona (la meva és de la Conca de Barberà)
 - oli d’oliva verge extra
 - 850 g de farina
 - 850 g de sal grossa
 - 3 ous
 - 2 tasses (llet)d’aigua

Farem:
Al vespre preparem els pollastrons deixant-los nets i polits.
Per la pell del coll introduïm les tòfones laminades i els deixem tota la nit al frigorífic embolicats en paper film.
L’endemà, en un bol gran, barregem la farina, la sal, les clares d’ou i l’aigua que anirem afegint a poc a poc fins que tinguem una massa compacta però amorosa.
Tapem amb film transparent i deixem reposar al frigorífic uns 30 minuts.
Mentrestant escalfem el forn a 250º.
Farcim els pollastrons amb mitja llimona, una branca de romaní, oli d’oliva i salpebrem.
Els untem amb la mel, a la que haurem donat un cop de microones, i els posem en una safata al forn uns 10 minuts perquè agafin una mica de color i no quedin tan blancs.
Traiem la massa del frigorífic i la partim en quatre parts.
Aplanem cada quart amb un corró.
Posem una part sota i l’altre per sobre embolcallant el pollastró amb la massa.
Enfornem entre uns 45 i 50 minuts.
Els traiem del forn i  trenquem la crosta amb un ganivet o unes tisores.
Servim amb uns fesols del ganxet que just hem collit de l’hort i uns rovellons caçats al mercat, la tardor posada a la taula fent un maridatge amb un vi novell força bo.
El 15 de novembre passat vàrem assistir a la Festa del Vi Novell del Celler Masroig, de la DO Montsant, on es va presentar el primer vi de l’any. Un vi de maceració carbònica amb cupatge de garnatxa (50%), samsó (30%) i syrah (20%) i d'un color robí intens, brillant i dens. L’encarregada d’espinjolar la bóta va ser la periodista especialitzada en cultura na Bibiana Ballbé que va apadrinar la festa fent un discurs en què va destacar el paper clau de la tecnologia i de la creativitat per conèixer amb anticipació els gustos del consumidor de vi. Uns molt interessants apunts sobre l’esdevenidor que ens espera en aquest món vinícola.
Per Sant Martí, ni ferra el ferrer, ni mol el molí:
L’etiqueta de l’ampolla, disseny d’Atipus, homenatja l’esforç i la feina del bestiar que col·labora amb el viticultor a treballar la terra, ja que Sant Martí era considerat el patró de la cavalleria i protegia els que tractaven amb cavalls, mules i altres bèsties que havien de ser ferrats, així com els forjadors i manyans. 

I've got you under my skinDiana Krall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada