Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 24 de desembre del 2015

Sopa amb brossa de peix {amb dedicatòria}


El meu amic Cesc viatja molt. Viu sol i no és home de mercat. Reconeix que quan està aquí menja bé però també fa servir moltes conserves. L'últim dia que va passar per casa em va demanar que li guardi, com cada any, un mica de la sopa amb brossa que fem la família pel dinar de Nadal.
Enguany li'n guardaré i també li dedicaré una recepta que pot fer amb el peix que té al congelador i les conserves que guarda al rebost: sopa amb brossa de peix. Per a dues persones, o per dos dies en el cas del Cesc,

Necessitarem:
 - 1 llauna de musclos al natural
 - 1 llauna d'escopinyes al natural
 - 2 ous bullits
 - 4 o 5 llesques de pa torrat, segons la mida i com es vulgui d'espessa
 - tòfona negra
per a les mandonguilles de peix,
 - 400 g de lluç congelat 
 - 2 ous
 - 4 cullerades de pa ratllat
 - sal i pebre
 - un polsim de nou moscada
 - farina per a arrebossar-les
 - oli d'oliva verge extra

Farem:
El pa torrat que fem servir per a la sopa pot ser comprat, però a casa ens agrada torrar-lo al forn.
Així que comprarem dues barretes de pa de llenya, les tallarem en llesques fines i les torrarem al forn controlant que no es cremin. 
En tindrem per a esmorzar altres dies.
Preparem les mandonguilles amb el lluç descongelat, l'ou i el pa ratllat.
Salpebrem i li donem un punt de nou moscada.
Fem pilotilles petites, les passem per farina i fregim lleugerament, només perquè no es desfacin.
Reservem.
Amb la quantitat que us he donat en sortiran unes 35.
Poseu a la sopa unes quantes i les altres les congeleu que serviran per a altres vegades.
Aboquem el fumet en una olla i l'escalfem.
Quan estigui calent hi afegim les llesques de pa triturades grosserament i els ous bullits també tallats a trossets.
Apaguem el foc i deixem reposar uns 10 minuts.
Passem les varetes metàl·liques a ma.
Afegim els musclos i les escopinyes, sense el suc, al caldo, la tòfona negre tallada a làmines o a dauets i les mandonguilles.
Tornem a posar l'olla al foc i quan arranqui el bull deixem coure dos minuts.
Us agradarà i al Cesc, també.
Amb uns ingredients que podem tenir al rebost farem una sopa que surt molt bona.
Desitgem que avui el Tió us cagui molta felicitat!!!


Circlesong 6 VoiceBobby McFerrin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada