dimecres, 24 de juny del 2020

Brandada de salmó


I ja tenim l'estiu aquí. I aquest any després del temps que hem passat tancats tenim més ganes que mai de sortir a fora i gaudir de l'aire lliure. Això sí, que el coneixement i la prudència no ens facin tirar enrere tota la llibertat de sortir que ens hem guanyat. El bitxo continua campant i no hem de abaixar la guàrdia. Però ens vindrà de gust preparar alguna cosa lleugera i fàcil per als nostres. Així que una brandada de salmó per a un aperitiu o acompanyament ens caurà de meravelles.
Va, cap a la cuina que hi falta gent, però jo continuo mandrosa i ja ho dic ara, no em complicaré massa la vida aquest estiu. Llegir, veure bones pel·lícules i sèries, passejar pel camp, cuidar les flors del jardí i poca cosa més. Cuidarem l'ànima i el cos de manera tranquil·la i amb bons i senzills aliments. 

Ingredients per a quatre racions,
 - 140 g de salmó fresc sense pell
 - 30 g de salmó fumat tallat a trossets petits
 - salmó fumat per a acompanyar
 - 200 ml de nata líquida
 - 500 g de patates
 - 1 cullerada (sopa) d'oli d'oliva verge extra
 - 1 all esmicolat

Manera de fer,
Pelem les patates, les tallem a trossos i les posem a bullir en aigua uns 30 minuts, fins que siguin toves, les escorrem i reservem.
Mentrestant coem el salmó fresc amb la nata, en un cassó a foc mitjà durant uns cinc minuts.
Apaguem el foc i deixem infusionar el temps que es couen les patates.
Passat el temps, posem les patates, el salmó amb la nata, l'oli d'oliva i l'all al got de la Thermomix o al bol d'una batedora.
Triturem a velocitat 3 durant uns 30 segons o més, dependrà de la textura que desitgeu.
A mi m'agrada que no sigui massa fina.
Seguidament hi afegiu el salmó fumat i li doneu una remenada, bé amb l'espàtula i o un cop de Thermomix o batedora.
Serviu amb torradetes de pa i uns trossos de salmó fumat.
Un bon vi blanc farà el seu paper. 

M'agrada compartir els llibres que llegeixo, sobretot si resulten entretinguts. El que tinc entre mans aquests dies i que estic devorant amb una rapidesa excepcional és La cocinera de Castamar, de Fernando J. Múñez. Escrit de manera impecable en castellà i amb un vocabulari molt ric, l'autor m'ha fet gaudir de les olors que sortien de la cuina de la Clara, qui en un temps on la classe social es definia per les menges que es servien a la taula, ella desafiaria l'esperit del duc de Castamar. Amors, intrigues, secrets, enveges i mentides en una recreació de 1720. 764 pàgines en l'edició de butxaca que es faran curtes en les hores de lleure. Gràcies per la teva recomanació, Anna. L'has encertat un cop més.  

El confinament ens ha dut un grup de tres nois que ens van tancar junts en un pis i que ho han petat amb la música que han creat durant aquest període i que crec que ja sabeu qui són, els Stay Homas. Podrem recordar-los com la música, entre d'altres, que ens va acompanyar en uns dies especials de la nostra vida. 

Stay Homa, Stay Homas & Sr. Wilson
      ...Queda't a casa dic que
              Stay at homa
                   Lávate las manos, lávatelas con jabón, ah
                        Lávate las manos con jabón
                              Yo digo es poca toda precaución...

2 comentaris:

  1. Bon dia, Nani!! Avui he seguit aquesta recepta, però amb un petit canvi. En lloc de menjar la brandada amb torrades, he farcit pebrots del piquillo i també he seguit la recepta de l'amanida de tires de pastanaga, però enlloc de sàlvia hi he possat tires de carbassó i he fet una vinagreta de oli, modena, mel i fruits secs, tot passat per el turmix.
    El vi serà un blanc de garnatxa blanca de la terra alta amb un nom escaient per el plat: Coquetó!
    Gràcies per les teves receptes i els teus consells. Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, Joan. Em fa feliç que passis per aquí i em diguis que has fet la recepta i a més a més hi has posat imaginació. M'agrada molt! A veure si ens trobem i compartim un vi d'aquells que ens agraden tant. Un petó a la Candela i un altre per a tu.

      Elimina