Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 21 d’octubre del 2020

El caquier, els caquis


M'hauria agradat escriure el títol com 'els kakis', el nom de la fruita que procedeix etimològicament del japonès, però he pensat que era massa agosarat i perquè no m'agrada escriure amb la 'k', tot i que gràficament trobo que és una lletra molt bonica. 

I aquest post el faig perquè durant uns dies he estat observant el gran desconeixement sobre aquest fruit. Ja fa uns anys vaig compartir la recepta tal com els preparo normalment amb llimona i canyella (va ser una de les primeres receptes del blog) i el còctel de caquis, amb colors de tardor. I tal com deia, fa uns dies vaig veure que a Twitter preguntaven que quin fruit era i hi havia una fotografia de l'arbre. He de dir que molts dels nostres veïns del camp tenen un caquier al jardí, un arbre del gènere Diospyros i que és molt vistós. La ventada de fa unes setmanes va trencar unes quantes branques del nostre que enguany està ben farcit. Tinc la sort de poder collir-los de l'arbre quan són madurs i no passen per cap càmera de conservació. Són més dolços.  Aporten gran quantitat de vitamina A i C i contenen carotè i criptoxantina, potassi, glucosa i sucres, amb molts efectes beneficiosos per a la salut. Dies enrere vaig preparar un púding amb caquis que va quedar molt bo però quan el vaig desemmotllar es va trencar. Així que ja el  compartiré l'any vinent, quan arribi el temps. Vaig a marxa lenta, gaudint de la natura, amb bons llibres entre mans i una molt bona selecció de pel·lícules. Una aturada tècnica per a agafar inspiració i continuar amb els projectes començats. Perquè tal com tinc a meu book fotogràfic ...No fas fotografia només amb la càmera, la fas amb totes les imatges que has vist, amb els llibres que has llegit, amb la música que has escoltat i amb tota la gent que has estimat... (Ansel Adams, fotògraf)Cuideu-vos molt, no em cansaré de repetir-ho. Jo ho faig. Que la pandèmia no ens afecti més del que fa. Després de la tempesta tornarà a sortir l'arc de Sant Martí.

Over the raimbow, Melody Gardot


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada