dimarts, 30 de març del 2021

Un pastís de llimona i l'estilisme de la Dolors


 

Amb la Dolors ens vam citar a l'estudi floral de la Diana. Havien de fer el taller 'Estilisme de taula', però per diverses circumstàncies, la situació actual ho posa difícil, es va haver de suspendre. Com que ja comptava que hi aniria, vam fer la sessió igualment. I jo que m'emociono quan veig bellesa a balquena, no sabia cap on mirar.

Conec la família de la Dolors des de fa molts anys, però amb ella només havia tingut contacte quan vàrem coincidir en una trobada gastronòmica. Vam congeniar de seguida i vàrem quedar per a fer alguna cosa conjuntament. La pandèmia es va posar pel mig, però per fi hem pogut dur a terme el que desitjàvem. Els que em seguiu sabeu que m'agrada cuidar la presentació, però aquesta manera de fer meva no és res comparada amb la de la Dolors. La Mercè, la seva mare, va poder educar el gust de la seva filla de manera exemplar: parant taula sempre bonica i amb alegria, on no hi faltaven detalls. I la Dolors ho transmet amb la seva manera de viure. El seu compte d'Instagram m'agrada moltíssim i té el seu toc personal, i com diu ella un endreçat desendreçat. Combina els colors amb gust. Les flors no hi falten mai. I ara fa tallers junt amb la Diana de Go Floral, una floristeria diferent. M'explica la Diana que Go Floral va néixer per a compartir i difondre la riquesa de l'univers floral. Per a omplir-nos la vida de flors i que una vegada t'endinses en aquest univers, experimentes una transformació floral. La Diana dissenya tallers creatius i experimentals pensats a aportar benestar, tècnica i inspiració als participants. I viu la creativitat com una experiència purament intuïtiva, en la que és imprescindible permetre que les mans parlin, perquè així ho expressin les flors. Cuida el medi ambient i la natura en el seu estat pur, tot prioritzant la utilització de la varietat floral de temporada i de producció local, d'elements silvestres i de materials reutilitzables. Treballa per a aconseguir una decoració personalitzada que impacti i que transmeti, sempre amb un estil silvestre, elegant i exclusiu. Els projectes de Go Floral són els esdeveniments i l'estilisme floral per a interior i per a marques. Està ubicat a Tarragona i és un espai de treball però també un estudi creatiu on celebrar i compartir flors i tallers.
Però al tàndem de la Dolors i la Diana s'hi han unit el fotògraf Pep Salvat i la seva dona, l'Anna que té l'estudi AB/Arquitectes. Hi han ajuntat joventut, creativitat, gust, estima pel territori, per a un projecte 'nostrat', centrat a recuperar els elements de la nostra terra en diferents àmbits de l'arquitectura, l'interiorisme, l'estilisme i el disseny. La cosa promet i veient com volent tirar endavant l'espera es farà llarga. I no patiu, que seré de les que us ensenyaré el resultat del projecte tan aviat el posin en marxa. La nostra terra dona per a molt i tenim molt per a ensenyar. Tarragonins amb orgull de territori. 

I ara anem pel deliciós pastís que ens ha preparat la Dolors.

Ingredients per al bescuit,

  - 3 ous, 200 g sucre de llustre, ratlladura de la pell de dues llimones, 95 ml de nata (crema de llet), el suc d'una llimona, 70 g de mantega, 190 g de farina i 5 g de llevat en pols.

Batem els ous amb el sucre de llustre i la ratlladura de les dues llimones fins que blanquegi. Afegim la nata i el suc de la llimona. Seguidament la mantega desfeta i la farina. Ho enfornem amb el forn preescalfat a 175ºC fins que punxant veiem que està cuit i daurat.

per l'almívar de llimona,

 - 150 g d'aigua, 75 g de sucre i 3 cullerades de suc de llimona.

Fem un almívar amb l'aigua i un cop cuit banyem el pastís amb ell.

per als encenalls de llimona confitada,

 - 25 g de sucre, 25 g d'aigua, encenalls de pell de llimona.

Deixem al foc uns 10 minuts. Seran el guarniment del pastís. Podem afegir fruits rojos o el que ens vingui de gust.


Les fotografies d'avui són meves, però aviat veureu un post amb fotos del Pep. Frisant. 

Fer-te feliç, Oques Grasses

 

8 comentaris:

  1. té molt bona pinta a part d´una iconografia molt subtil...

    ResponElimina
  2. El Pastis me sembla una passada y la presentaciò es preciosa. Però tu saps donar vida amb las fotos i això es algo que sempre he vist amb la teva tajectoria
    Un petó ben fort

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Manu. Els teus comentaria sempre em fan estar contenta.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. No et coneixia...a partir d'avui et seguiré i entraré a veure meravelles com aquesta. Felicitats és tot encantador!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Ester.
      Intento fer-ho agradable amb tranquil·litat.
      Una abraçada,
      🖤

      Elimina