dilluns, 19 d’abril del 2021

Crema de fonoll i musclos de Sant Carles de la Ràpita


Que consumir productes de proximitat és quasi quasi una obligació, no en tinc cap dubte. Resulta un acte d'amor per a tots els productors que ens envolten i que fan que no ens faltin els aliments més necessaris per al nostre dia a dia. Avui una crema de fonoll amb cloïsses i musclos de Sant Carles de la Ràpita.

Poca cosa a dir sobre el gran valor nutricional d'aquests mol·luscs i que fan part de la nostra dieta mediterrània. Així que avui no cal explicar gaire cosa més (he d'anar a preparar el dinar i se'm fa tard). Un altre dia explicarem més. Sí us puc recordar els 'tigres de mar i muntanya', amb musclos de Musclarium, que vaig compartir aviat farà quatre anys. Com passa el temps...

Va, que farem un àpat saludable amb productes d'aquí.
 

Ingredients per a coure els musclos,

1/4 litre de vi blanc ● 1 all ● uns trossets del bulb de fonoll ● 1 kg de musclos ● oli d'oliva verge extra ● 1/4 part d'una ceba

En una cassola amb dues cullerades soperes d'oli d'oliva hi posem la ceba trossejada, l'all esmicolat i uns trossets del bulb de fonoll ● Deixem que es transparentin, a foc amorós, durant uns cinc minuts ● Seguidament hi aboquem els musclos i el vi ● Cal que es cogui fins que els musclos s'obrin, amb la cassola tapada ● Un cop cuits, colem els musclos en un bol i reservem el caldo ● Traiem els musclos de les closques i reservem-los.

Ingredients per a fer la crema,

1/2 bulb de fonoll tallat a juliana ● la resta de la ceba tallada a juliana ● 200 g de crema fresca ● el caldo dels musclos ● la meitat de la carn dels musclos ● 1 culleradeta (cafè) de curri ● 1 culleradeta (cafè) de cúrcuma ● sal ● oli d'oliva verge extra

A la mateixa cassola que hem cuit els musclos hi posem oli d'oliva verge extra on courem el fonoll i la ceba fins que estiguin transparents, tot remenant de tant en tant ● Quan estiguin al punt ho perfumem amb el curri i la cúrcuma ● Aboquem el caldo dels musclos i els musclos ● Remenem i deixem coure uns 20 minuts a foc amorós ● Afegim la crema i acabem de coure durant cinc minuts més ● Ho passem per la Thermomix o afinem amb la batedora, fins que sigui una crema fina.

Guarniment, 

Els musclos que hem reservat, unes cloïsses obertes al vapor i unes llesquetes de pa fregit. Ho rematem amb unes gotes d'oli d'oliva picant.


When you wish upon a star, Leon Redbone

          ...When you wish upon a star, Makes no difference who you are, Anything your heart desires, Well come to you...


4 comentaris:

  1. Tant sencill, i tant exquisit el plat. Gràcies..

    ResponElimina
  2. És una clam chowder soup a la catalana, m'encanta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, una clam chowder feta diferent. Amb musclos i cloïsses de Sant Carles de la Ràpita.
      😉

      Elimina