dilluns, 12 d’abril del 2021

'Leche asada' amb coca de llardons i codonyat


Que m'agraden les flors no és cap secret. I que tinc debilitat per les peònies, tampoc. Tinc un veí que té un arbre monumental de peònies i que són la meva enveja. Sempre em regala algunes. Hauria volgut fotografiar-les quan encara estaven tancades, però no va venir fins fa pocs dies. Ja van sortir fotografiades fa uns anys amb la Violeta, al post de 'Violeta, les mandonguilles i les peònies'. I ara tornen a ser aquí per a alegrar-nos la vista. Primavera: temps de flors i de peònies. 

Estic aprofitant el confinament per a tornar a veure pel·lícules clàssiques ja vistes anteriorment, llegir bons llibres, seguir sèries interessants (per a mi) i posar-me al dia en molts aspectes que tenia oblidats en un racó de la memòria. I tal com dic que en aquest blog portem una vida tranquil·la i m'agrada compartir aliments per a l'ànima també. Un llibre que he llegit no fa gaire i que m'ha agradat molt és Maria Antonieta, l'autor del qual és un dels meus preferits, Stefan Zweig que fa un retrat del perfil psicològic del personatge que va acabar a la guillotina. Això em va portar a tornar a veure el film de Sofia Coppola (el teniu a Netflix), que havia vist al seu moment i el recordava amb molts colors i moltes flors. D'aquí el fet de voler compartir el post amb colors i flors. I per colors i història, també a Netflix, Versailles. Recomanacions per a quedar-nos a casa mentre no millori la situació.

De  la recepta només cal dir que la 'leche asada' és un flam que es prepara a Sud-amèrica i és molt conegut. Però aquest no es fa al bany maria. Ve a tenir un gust similar al 'púding brasiler de llet condensada', que vaig compartir fa temps.  A l'hora de servir l'acompanyo d'una coca de llardons a la que hi afegeixo codonyat i que no queda bona, queda boníssima. Doncs, apa que ens hi posem.                                                                                                                       

Ingredients per a la 'leche asada',

3/4 de litre de llet sencera (recomanable, però també pot ser semi) ● 350 g de sucre ● 6 ous ● la pell d'una llimona ratllada ● sucre cremat líquid Royal  ● 1 cullerada (cafè) de canyella en pols

Preparació,

Escalfeu el forn a 150℃ ● Barregeu els ous, el sucre, la canyella i la pell de la llimona ratllada. Ho podeu fer en un bol, però jo ho he batut a la Thermomix a velocitat 3 durant un minut ● Seguidament anem afegint la llet de mica en mica per anar-la integrant. L'he afegit amb la Thermomix a velocitat 3 durant un minut ● Poseu el sucre cremat líquid Royal al fons d'un motlle per a púding i aboqueu la barreja per sobre ● Enforneu durant un parell d'hores ● Un cop cuit el deixeu refredar i seguidament el poseu al frigorífic ● És recomanable preparar-lo d'un dia per l'altre ● El gireu en una safata i el serviu amb un tros de coca de llardons i codonyat.

Ingredients per a la coca de llardons,

1 paquet de pasta de full rectangular ● 50 g de llardons ● codonyat ● 1 rovell d'ou ● pinyons ● sucre

Preparació,

Engeguem el forn a 180℃ ● Posem sobre la taula la pasta de full estesa i posem els llardons esmicolats ● Passem el corró perquè quedin clavats a la pasta ● Afegim trossos de codonyat al gust ● La dobleguem i passem una forquilla per les vores perquè quedi tancada ● La posem sobre paper sulfurat en una safata, pintem amb rovell d'ou, guarnim amb pinyons i empolvorem amb sucre ● Enfornem entre 20/25 minuts, segons el forn, fins que quedi daurada ● M'agrada preparar-la una hora abans de servir-la ● També queda bé amb una bola de gelat.


 In Re Don Giovanni, Michael Nyman & Michael Nyman Band

 

4 comentaris:

  1. envejo el teu veí... un arbre de peònies... no faria res més que mirar-les i olorar-les! bon dia i quin regal de dilluns. bellesa pura

    ResponElimina
    Respostes
    1. El dia que passis per casa li demanarem de fer una visita per la seva finca. Té moltíssimes espècies desconegudes. Viatja molt i se'n porta llavors dels països que visita. És gratificant veure-ho. Té un arbre de glicínies que fa uns quinze metres d'altura...

      Elimina
  2. Mare meva quin pecat de coca!!!
    I que precioses les peònies (i totes les flors...)
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Neus.
      La coca queda molt bona. I sí, flors (totes) són precioses.
      🖤

      Elimina