dilluns, 12 de juliol del 2021

Trifle de nabius i mores


 

Hi ha un racó de casa pel que m'agrada passejar tot l'any. A la tardor té uns tons preciosos que perd a l'hivern, a la primavera agafa el rosat del tamarindo rosa i ara a l'estiu les moreres hi posen la nota dels seus fruits, que van sortint vermells fins a arribar al negre total quan maduren. I ara és passejar i anar menjant mores.

Fa uns dies vaig descobrir al supermercat una gelatina de la casa Royal que no porta sucres, a l'envàs hi posa 0% i amb gust de nabius. No m'hi havia fixat mai i va fer que vingués a la memòria que la meva mare de tant en tant en preparava perquè ens agradava la seva frescor a l'estiu. La vaig comprar més per enyorament que per altra cosa i de seguida em va venir al pensament un pastís fred que havia preparat en una de les primeres receptes del blog: un trifle de llimona que va sortir molt bo, amb una recepta que em va donar la meva amiga Enca. El trifle té origen anglès, diuen que la recepta més antiga data del 1596, i l'acostumen a preparar per Nadal. No necessita forn i es prepara amb capes de cremes, trossos de bescuits, fruites, sucs i gelatina. Jo hi he afegit les mores del meu hort i unes prunes que ara han començat a madurar. Només he hagut de comprar nabius, perquè no en tinc de casa. 

Ingredients per a un motlle rectangular de 10 x 25 cm unes 6 racions, 

1 terrina de 200 g de formatge Philadelphia ● 1 sobre de gelatina Royal de nabius ● 1 litre d'aigua ● 200 g de llet de coco o de nata líquida per a cuinar ● 4 cullerades soperes de sucre ● 1 paquet de melindros o bescuit ● fruits vermells 

Preparem la gelatina tal com indica el fabricant: la desfem en mig litre d'aigua bullent, remenant fins a dissoldre-la. Seguidament afegim un altre mig litre d'aigua freda i removem. Barregem tots els ingredients, excepte els melindros, amb la batedora. Omplim la base del motlle amb els melindros i que quedin ben atapeïts. He de dir que vaig guardar expressament un tros del coc d'avellana i l'he posat en aquest trifle. Ara ja hi podem abocar la barreja per sobre. Deixem refredar i ho posem a la nevera. I tal com vaig dir en el trifle de llimona, no us amoïneu si pugen els melindros, perquè quan desemmotllem quedarà tot a sota. El consell és de preparar-lo d'un dia per l'altre. Aquest pastís no necessita forn, tal com he dit abans, i és ideal per ara a l'estiu. El podem acompanyar d'uns fruits vermells passats per un almívar fet amb dues cullerades soperes de sucre i dues d'aigua. Quedaran més lluents i vistosos. 

No podia ser d'una altra manera, moltes gràcies a Raffaella per tot: per la seva lluita, pel seu feminisme, per la diversió que ens ha regalat. 

A far l'amore comincia tu, Raffaella Carrà


6 comentaris:

  1. quin feminisme més intel·ligent el de la carrá. un senyor li va preguntar pel matrimoni i ella li va respondre: "si he d'acabar com tu, ja estic bé com estic"... abraçada! recepta deliciosa... i la natura que t'envolta cada vegada és més present al plat... quin color!

    ResponElimina
    Respostes
    1. així es fan les coses, reivindicant sense escarafalls: faig com jo vull, no com ho volen els altres. Gran Carrà.
      ❤️

      Elimina
  2. Quines postres més rodones: bones, fàcils i ràpides!

    ResponElimina
  3. Qué rico el trifle. Recuerdo cuando estudiaba en Irlanda era casi semanal. Tiene que estar buenísimo.

    ResponElimina