dilluns, 25 de setembre del 2023

Galetes de mató, cheddar, nous i avellanes

    


La pluja de dies enrere ha deixat el bosc ben flairós de terra mullada. Les bignònies, el gessamí i el llentiscle han acudit a la seva cita anual de tardor tot perfumant el jardí. Encara fa calor, però ja no és tan xafogós com el de l'estiu. Ve de gust ser a l'aire lliure.

Preparar un aperitiu mentre gaudim de bona companyia. I per això me'n vaig a la cuina a fer unes galetes de formatge que són igual de bones acabades de sortir del forn com fredes.

Ingredients per a 12 de grandetes o 24 de més petites,
 - 100 g de mató
 - 75 g de mantega tova
 - 1/2 cullerada de sal
 - 1 ou batut
 - 50 g d'avellanes 
 - 50 g de nous
 - 75 g de formatge Cheddar ratllat
 - espècies que us vinguin de gust
 - 100 g de farina
 - 1 culleradeta de cafè de llevat en pols
 - avellanes o nous per guarnir cada galeta
 - paper de forn

En un robot de cuina piquem les avellanes i nous. Reservem.
Al mateix got del robot barregem la mantega i la sal. 
Seguidament, anem afegint la resta d'ingredients: el mató, l'ou, el formatge Cheddar, les espècies que ens vinguin de gust i la barreja de nous i avellanes. Finalment, hi posem la farina i el llevat.
Folrem una safata de forn amb paper i fem boletes amb la pasta. Les anem posant separades i guarnim amb una avellana o nou cadascuna. 
Enfornem amb el forn preescalfat a 180℃ entre 20 i 30 minuts, dependrà com les vulgueu més toves o més seques. I també del vostre forn, que tots són ben diferents. Les espècies que he emprat són pebre negre i cúrcuma, en no massa quantitat per no interferir al gust. Si voleu, podeu canviar el formatge Cheddar per un de blau tou. També es poden fer totes d'avellana o totes amb nous. 
He de dir que han volat. L'aperitiu ha sigut un triomf. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada