Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 12 de setembre del 2023

Mousse de préssec en almívar


Ara em direu, per quin motiu faig una mousse amb préssec en almívar i no amb préssec fresc quan encara en podem trobar al mercat? La resposta serà ràpida: Quan s'està acabant l'estiu i començo a tancar casa per preparar-la per la pretardor, acostumo a fer neteja del rebost i mirar caducitats i posar els pots que caducaran abans a primera fila dels prestatges.

I en això estava quan vaig veure que en tenia tres de petits de préssec en almívar de feia temps, i no, no havien caducat encara, però els volia renovar. Sempre en tinc per aquells dies d'emergència. Pots petits de llet condensada que també tenen el seu lloc (sempre cau de tant en tant un púding brasiler) i ous i llimones que mai falten a la cuina he preparat una mousse que feia temps que volia compartir. 

Ingredients per a quatre racions,
 - 3 pots de 185 g de préssec en almívar o un de 1/2 kg
 - 3 rovells d'ou
 - la pell ratllada i el suc d'una llimona
 - la meitat d'un pot de llet condensada de 370 g
 - 3 clares d'ou
 
Comencem triturant el préssec en almívar (escorregut del suc) passant-lo pel robot de cuina i fent un puré.
Seguidament, hi afegim la pell i el suc de la llimona, els rovells de l'ou i la llet condensada, remenem fins a tenir una pasta llisa.
Batem les clares a punt de neu i les barregem curosament amb els altres ingredients.
Ho posem en un bol i congelem un parell d'hores abans de servir. També el podeu portar a taula sense passar pel congelador.
Acompanyem amb galetes, les que més ens agradin. Jo ho he fet amb les que a casa sempre hem dit de 'xampany'.

La lletra i el ritme d'aquesta cançó de la Natalia Lafourcade em fa començar el dia de bon humor.

Maria la Curandera, Natalia Lafourcade

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada