Etiquetes

dijous, 21 de desembre del 2023

Pa de melmelada de tomàquet i préssecL'estiu passat la meva amiga holandesa de qui ja us he parlat altres vegades, la Manja, em va regalar un pot de melmelada de tomàquet i préssec feta per ella. El vaig posar al rebost i l'altre dia fent endreça, em va sortir darrere d'altres pots que li van prendre el protagonisme. De sobte vaig recordar una recepta que m'havia enviat la Mimi: un pa fet amb melmelada. M'hi vaig posar i aquí teniu el resultat.

Com que vaig curta de temps, les fotografies no estan massa treballades, però us podeu fer una idea. A l'hora de tallar-lo encara no s'havia refredat. Hauria d'haver esperat i hauria quedat millor. Tant se val. Aquí el teniu. 

Ingredients,
 - 250 g de melmelada
 - 150 g de farina fluixa
 - 150 g de farina de força
 - 40 g de mantega fosa
 - 15 g de sucre
 - 7 g de sal
 - 10 g de llevat fresc
 - mantega per untar el motlle

Treballarem la massa amb una pastadora on posarem la melmelada i la resta d'ingredients. Pastarem durant 4 minuts a velocitat lenta i tot seguit 10 minuts a velocitat mitjana. La bolegem i la deixem fermentar 90 minuts. Com que ara fa més fred la deixarem al bol tapat amb un drap dins el forn, que haurem escalfat durant un minut a temperatura màxima i apagat. La tornem a bolejar i deixem fermentar una hora. Tornem a bolejar i que reposi 10 minuts més. 
Untem el motlle amb mantega i hi posem la massa. Deixem que llevi uns 80 minuts.
Escalfem el forn a 200℃ i enfornem el pa una mitja hora. El traiem del motlle i deixem refredar sobre una reixeta.

Us desitjo un bon Nadal.

Let The Music Play, Barry White


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada