divendres, 8 de desembre del 2023

Pastís humit de taronja



Temps de taronges i els tarongers de l'hort han començat a donar-les a balquena, tot i que encara no són grosses com haurien de ser, però ja les podem consumir. La natura que és sàvia ens dona els seus fruits quan els necessitem i ara ens convé protegir-nos dels refredats que vindran amb el fred intens. I què millor que fer un pastís que les aprofita totes: pell i suc. Som-hi.

Ingredients per a un motlle metàl·lic de 10x24x6,
per al pastís,
 - 125 g de sucre
 - 125 g de sucre morè
 - 4 ous mitjans
 - 200 ml de nata líquida
 - 180 g de farina tamisada
 - 60 g de mantega fosa
 - 3 g de llevat químic tamisat
 - 1 pessic de sal
 - pell ratllada de 2 taronges
 - mantega pel motlle
per al xarop de taronja,
 - 100 g de sucre panela
 - 50 ml de suc de taronja
 - 100 ml d'aigua
per la glaça de taronja,
 - 60 ml de suc de taronja
 - 180 g de sucre de llustre

Preparació,
Engeguem el forn a 160℃ i que s'escalfi mentre preparem el pastís.
Batem en un bol gran i amb unes varetes metàl·liques (o amb el robot de cuina) els ous, el sucre i la sal. Afegim la nata. Seguidament, la farina, el llevat i la mantega. Batem i incorporem la pell ratllada de la taronja. Ho aboquem al motlle convenientment untat amb mantega. Enfornem durant 45/50 minuts, o fins que veiem que està cuit. 
Fem un xarop amb l'aigua i el sucre i quan estigui llest, un cop tret del foc, hi afegim el suc de taronja. Amb aquest xarop humitejarem el pastís, ben amarat. Passat un quart d'hora el traurem del motlle i el banyarem amb la glaça que haurem preparat amb el sucre de llustre i el suc, escalfant aquest suc i barrejat amb el sucre i remenant fins que s'hagi desfet. Banyem el pastís i llestos.
D'un dia per l'altre encara és més gustós.

Fragile, Black Coffee, Martine Thomas & Daniele di Bonaventura


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada