Temps de taronges i els tarongers de l'hort han començat a donar-les a balquena, tot i que encara no són grosses com haurien de ser, però ja les podem consumir. La natura que és sàvia ens dona els seus fruits quan els necessitem i ara ens convé protegir-nos dels refredats que vindran amb el fred intens. I què millor que fer un pastís que les aprofita totes: pell i suc. Som-hi.
Ingredients per a un motlle metàl·lic de 10x24x6,
per al pastís,
- 125 g de sucre
- 125 g de sucre morè
- 4 ous mitjans
- 200 ml de nata líquida
- 180 g de farina tamisada
- 60 g de mantega fosa
- 3 g de llevat químic tamisat
- 1 pessic de sal
- pell ratllada de 2 taronges
- mantega pel motlle
per al xarop de taronja,
- 100 g de sucre panela
- 50 ml de suc de taronja
- 100 ml d'aigua
per la glaça de taronja,
- 60 ml de suc de taronja
- 180 g de sucre de llustre
Preparació,
Engeguem el forn a 160℃ i que s'escalfi mentre preparem el pastís.
Batem en un bol gran i amb unes varetes metàl·liques (o amb el robot de cuina) els ous, el sucre i la sal. Afegim la nata. Seguidament, la farina, el llevat i la mantega. Batem i incorporem la pell ratllada de la taronja. Ho aboquem al motlle convenientment untat amb mantega. Enfornem durant 45/50 minuts, o fins que veiem que està cuit.
Fem un xarop amb l'aigua i el sucre i quan estigui llest, un cop tret del foc, hi afegim el suc de taronja. Amb aquest xarop humitejarem el pastís, ben amarat. Passat un quart d'hora el traurem del motlle i el banyarem amb la glaça que haurem preparat amb el sucre de llustre i el suc, escalfant aquest suc i barrejat amb el sucre i remenant fins que s'hagi desfet. Banyem el pastís i llestos.
D'un dia per l'altre encara és més gustós.
Fragile, Black Coffee, Martine Thomas & Daniele di Bonaventura
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada