Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 30 de novembre del 2023

Carpaccio de llagostins del Delta de l'Ebre



M'hauria agradat poder compartir totes les fotos que vaig fer al Delta, però només puc posar un petit resum gràfic del dia que vàrem passar trepitjant el Montsià, la Ribera d'Ebre i finalment el Priorat. Estimar la nostra terra i poder-la mostrar és fer país. I sobretot consumint els productes que s'hi elaboren. 

I en tan sols un dia els tres elements: l'aigua del Delta, el fang dels terrissaires de la Ribera de l'Ebre i l'aire on creixen els gotims de raïm d'on sortiran el vi del Priorat. El sud, el nostre sud que també existeix i d'una riquesa imparable. Natura, artesania, viticultura. Cal dir que val la pena gaudir tot trepitjant el territori i tenir a taula allò que alimenta l'ànima.
Al Delta es pot gaudir de la natura en qualsevol època de l'any, totes les estacions es mostren  en tota la seva esplendor. Un exemple de poder menjar bé els seus productes ho trobareu en restaurants amb productes locals, com el que hi vaig anar al Poblenou del Delta. I d'allí vaig agafar la idea de preparar el carpaccio de llagostins que comparteixo avui i que a casa ens agrada molt.

Ingredients,
 - llagostins, els que vulgueu
 - 1 llimona
 - oli d'oliva verge extra de la DOP Siurana
 - flor de sal del Delta
 - pebre negre molt
 - julivert, alfàbrega, cebollí

Si els llagostins són frescos, en traiem els caps i la closca (penseu a guardar-los que serviran per fer una salsa o posar-los en un fumet) i els congelem durant una hora, que així seran més fàcils de tallar finament. Si els teniu congelats, també els traiem cap i closca i ja els podem tallar finament. Els posarem en una safata i els amanirem amb suc de llimona i seguidament amb un oli que haurem preparat amb julivert o alfàbrega. Salpebrem i servim.
El maridatge amb el vi novell del Priorat, el del Celler Masroig que vàrem anar a comprar després d'haver passat per Miravet i fer-nos amb unes torretes pel jardí. Un dia rodó i magnífic. 


The Four Seasons, Vivaldi- Autumn 3, Recomposed Max Richter, Elena Urioste, Chineke! Orchestra


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada