Ahir feia molt de vent fora. A la cuina s'hi estava bé. De bon matí vaig preparar la pasta dels bunyols que havia de reposar un parell d'hores. Tot ben organitzat i podria anar a fer el passeig matinal, després del cafè matinal i de donar un cop d'ull a la premsa dominical.
I una bona manera de viatjar amb el pensament i el paladar és preparar quelcom que ens transporti a altres indrets, així que me'n vaig al tròpic: pinya, plàtan i coco. Uns bunyols que ens endolciran quests moments que passem, ja que la situació global no ajuda gens. Va, que aquests bunyols són fàcils de fer.
Ingredients,
- 350 g de farina, si cal, s'afegeix una mica més
- 1 pessic de sal
- 60 g de sucre
- 10 g de llevat fresc premsat
- 2 ous
- 4 cl de cervesa
- 4 cl de rom
- 75 g de mantega tova
- 2 rodanxes de pinya en almívar
- 1 plàtan tallat a rodanxes
- coco ratllat
- oli de gira-sol
Posem al vas del robot processador (també ho podem pastar a mà) la farina, la sal, el sucre i el llevat esmicolat. Ho barregem bé i incorporem els ous d'un a un, la cervesa i el rom. Pastem uns cinc minuts. Seguidament, afegim la mantega tallada en trossos i pastem cinc minuts més. Cobrim el vas amb un drap i deixem reposar en un lloc tebi durant un parell d'hores. La massa ha de pujar de volum quasi el doble. Si no puja, no patiu perquè és prou tova i es pot treballar bé. Ens oliem les mans i formem petites rodones al palmell de la mà que omplirem amb un tros de plàtan i un de pinya. Tanquem el bunyol amb una altra rodona plana, tot prement les vores perquè quedi ben tancat. Fregim amb oli de gira-sol fins que estiguin daurats. En treure'ls, els arrebossem amb el coco ratllat. I a gaudir-los, bé sigui com a postres o per berenar.
Carlinhos Brow també fa música de la bona, no tan sols de carnaval. La lletra d'aquesta cançó és per dir que hi ha un altre Brasil i que no tot és verd i groc i que queda molta feina per fer, a ritme tropical i acompanyat de la Marisa Monte. Dos monstres de la música brasilera junts.
Seo Ze, Carlinhos Brow & Marisa Monte
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada